2 pécsi arany és 2 ezüst érem a Diákolimpia Országos döntőjén, Győrben

A hétvégén Győrben rendezték meg a Tollaslabda Diákolimpia Országos döntőjét 6 korcsoportban, A és B kategóriában.
A pécsi iskolákat 34 játékos képviselte, akik a Multi Alarm SE játékosai.

Pénteken délután és szombat délelőtt a B kategóriás játékosainknak szurkolhattunk, ahol a legeredményesebb Kalocsai Nóra (IV. kcs. lány) lett, aki vasárnap a 4-10 helyért játszott és szoros 3 szettes mérkőzésen kapott ki budapesti ellenfelétől. B kategóriában indultak még Bogos Boglárka, Somogyi Réka (II. kcs.)
Balogh Levente (III. kcs), Kiss Enikő (IV. kcs), Somogyi Mátyás (V. kcs.), Bonyár Klaudia (V. kcs)


A legfiatalabb között egy kategóriát rendeztek, ahol az I. korcsoportos lányoknál Hart Petra emelkedett ki a mezőnyből és minden mérkőzését megnyerve könnyedén nyerte meg a versenyt és lett újra Diákolimpiai Bajnok.

Az A kategóriások szombaton délután léptek először pályára.
Pehr Dóra, Radó Gyöngyvér, Stefán Kinga, Illés Ákos, Nagy Sámuel, Pátri Sámuel, Végh Péter, (II. kcs.), Bereczkei Anna, Jung Kata, Pytel Panna, Pehr Alexandra, Gyöngyi Benedek, Nagy Sebestyén, Szita Gergely, Uszléber Áron (III. kcs.) Nagy Nikolett, Szűcs Hella, Kováts Máté, Nagy Márton (IV. kcs), Pytel Gergő, Szenjai Balázs, Kadlicskó Gréta, Szabó Fanni, Varga Boróka, Végh Miklós, Lakatos Levente küzdöttek először csoportmérkőzéseken, majd a továbbjutók a főtáblán a négy közé jutásért. Többen is közel álltak ahhoz hogy a legjobb 4 közé jussanak. Szabó Fannit, Varga Borókát és Radó Gyöngyvért is a döntő szettben pár pont választotta csak el attól, hogy bejussanak az elődöntőbe. Végül ez Pytel Gergőnek, Pytel Pannának Szenjai Balázsnak sikerült.
Panna az elődöntőben remek játékkal, 3 szettben győzte le a seregélyesi Deák Dorinát, míg Balázs és Gergő magabiztos játékkal jutottak a döntőbe.
Panna a döntőben 2 szettben kapott ki a Vízműves Pothorszky Renátától, így második helyen végzett, Gergő Balázs ellen lábsérülés miatt az első szettben feladta a mérkőzést, így ő is ezüstérmes lett.

Szenjai Balázs ebben az évben sem talált legyőzőre, és újra Diákolimpiai Bajnok lett.

Képek a dobogósokról

BG