Az influenzaszezon és a kedvező last minute sí ajánlatok miatt a szokásosnál kevesebb versenyzőnk vágott neki a múlt hétvégén megrendezett 2015-ös Vízmű kupának. Emiatt a csapat tagjai az alábbi nevekre korlátozódtak:

U11-ben

Lányoknál: Harth Petra

Fiúknál: Nagy Sámuel

U15-ben

Lányoknál: Pytel Panna, Varga Boróka, Kiss Fanni, Szűcs Hella, Papp Tittína és Nagy Nikolett

Fiúknál: Nagy Sebestyén és Nagy Márton

U19-ben

Lányoknál: Kiss Gabriella, Szabó Fanni, Kadlicskó Gréta valamint feljátszott (Papp Tittína, Varga Boróka, Szűcs Hella és Kiss Fanni)

Fiúknál: Szenjai Balázs és Lakatos Levente

A sorsolás és az időrend szeszélyei úgy hozták, hogy a multis kezdte és egyben zárta is a versenyt, amitől az egyesület edzőit (Bánhegyi Gábort és Tóth Henriket), valamint játékosait egyaránt, egy jó 13 órás műszakra késztette. Ne is szaporítsuk a szót, hanem kezdjük is rögtön a legfiatalabbakkal!

Petra 4. Kiemeltként vágott neki a szombati párharcoknak, és ennek megfelelően magabiztosan jutott a legjobb 4 közé. Ott az első kiemelt, későbbi győztestől szenvedett vereséget. Érdemeit mi sem bizonyítja jobban, hogy U9-es létére érmet tudott szerezni a nála akár két évvel idősebbekkel szemben.

Samunak nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen az első kiemelt csoportjában kellet vitézkednie, amit ő mindenki örömére sikerrel abszolvált és ezzel kivívta a csoportjából való továbbjutást a legjobb 8-ba. A négy közé jutásért vívott meccsen, sajnos két szoros szettben alulmaradt dunaújvárosi ellenfelével szemben, de a még csak 9 éves Samu így is kitett magáért.

Az U15-ös lányoknál Titti egyből a főtáblán kezdett, így a többiekre hárult az a feladat, hogy a verseny e szakában edzőinket és magukat is minél tovább mozgásban tartsák. Mind az öten simának mondható győzelemmel jutottak föl a főtáblára ki első, ki második helyen. Panna az első körből játék nélkül lépett tovább, ám a másodikban sajnos útját állta egy budapesti versenyző. Borókához is lehetett volna kegyesebb a sors, hiszen már 32-ben a legjobb debreceni ellen kellet megküzdenie, ahol két szettben végül az ellenfél jutott tovább. Hellának sajnos a második kiemeltbe tört bele a bicskája, így ő sem folytathatta a küzdelmeket. Nagy Niki a legjobb 16-ig jutott el, illetve az egyik legjobb eredmény itt Kiss Fanni nevéhez fűződik, aki egészen 8-ig menetelt. A legfiatalabbik Papp viszont még ezen is túltett. Ugyan az első meccseit a vártnak megfelelően hozta, az elődöntőben a magasabban rangsorolt szegedi játékost búcsúztatta meglepő magabiztossággal. Végül kitartása a második helyet eredményezte a szoros labdamentekkel tarkított döntőn, ahol Madarász Rékát pechünkre ma sem lehetett megállítani.

Fiúk ugyan ezen versenyszámában Sebi sikerrel vette az első akadályokat és továbbment a csoportból, és ha már a főtáblán volt, ment is még egy kört, amivel végül a nyolc közé jutást érte el. Nagy Marcinak nem volt szerencséje, mivel a sorsolás úgy alakította az ellenfelek sorát, hogy már a csoportban fejet kellet hajtani az erősebb ellenfelek előtt.

Következhettek a párosok ahol a Kiss-Varga páros nem csak az aranyéremért, hanem az idő ellen is játszott, amit ebben az esetben a Vízművek sporttelepének monumentális vaskapujának a záródása jelentette. Végül ez nem következett be, ahogy a bravúr sem az OSC-s duó ellen, így ezüstérmesek lettek. A Pytel-Nagy párosunk rögtön az első meccsen a fent említett győztesekkel kerültek össze, ami ma sajnos túl nagy falatnak bizonyult a fiatal párosunknak. Sebi egy nyírségi sráccal az oldalán verekedte be magát a legjobb négybe, ez által ő is éremmel zárhatta a hétvégét.

Utólag is elnézést kérek az olvasóktól, hogy a vegyes páros versenyszám Multis érdekeltségeit nem követtem figyelemmel, de ezek általában a verseny kezdetén vannak, amikor még a cikkírónak bőven az alváson jár az esze. Annyit viszont elcsíptem, hogy mindkét érdekeltség kiemeltek ellen kezdett…

A tizenkilencesek versenyében a lányoknál/nőknél, mint utóbb kiderült a papírforma alakult, ami nem kedvezett egyik játékosunknak sem. Gabi a későbbi győztessel kezdett és így sajnos nem sok esélye volt a továbblépésre, Fanni jó játékának köszönhetően óriási 3 szettes csatát vívott, ám végül nem ő került ki győztesként. Gréta is kitett magáért végül azonban ez sem bizonyult elegendőnek ebben az erős mezőnyben. Titti ugyan az első meccsét hozta és ezzel bejutott a legjobb 16 közé, ám neki sem sikerült a továbblépés. Hella, Boróka és (Kiss) Fanni is szépen helytálltak és koruk ellenére volt keresnivalójuk a jóval idősebbek és tapasztaltabbak mezőnyében.

Fiúknál Leventének, az első magabiztos győzelme után megálljt parancsoltak, ami azt jelentette, hogy a legjobb 8-ra már csak a multi játékosok fele jutott el ebben a versenyszámban. Aki eljutott az nem más, mint Szenjai Balázs, aki előbb megtorolta csapattársának legyőzőjét, majd tovább is szárnyalt egészen a döntőbe. A döntőben is folytatódott ez az elképesztő lendület 1,5 szett erejéig. Ezután már nem igazán találta az ellenszert ellenfele, a rutinos Szerecz Marci ellen. Sajnos Balázs kisebb hullámvölgye azt eredményezte, hogy le kellett mondjon az aranyéremről, hiszen a 3. Szettben egyszerűen megállíthatatlan volt a hazai pálya előnyét élvező ellenfél.

Női párosban Titti egy szegedi lánnyal az oldalán nyújtott bravúrosat, ami azt jelentette számukra, hogy felállhattak a dobogó legfelső fokára. Ez az út korántsem volt egyszerű, de magabiztos győzelmekkel nagy neveket búcsúztatva kivívták a győzelemért járó elismerést.

Hogy kihagytam-e valamit??? Persze, hiszen  az U19-es fiú párosról nem is esett szó, ahol a klubunk meghúzta a váratlant. Együtt nevezte a pécsiek által csak Bajusznak és Latyi bácsinak nevezett játékosait. A mezőny betegségek miatt nem volt teljes, így párosunk előtt megnyílt az út az esetleges győzelem felé. Az első kiemeléssel hordozott nyomás ellenére álompárosunk uralta a meccseit, amivel a végső győzteseknek járó aranyérmet is bezsebelték.

Bár párosban sose voltunk acélosak, most mégis úgy hozta a sors, hogy U19-ben mindkét egynemű páros számban született multis arany.

Gratulálunk mindenkinek! Hétvégén felnőtt verseny lesz, így ifi játékosaink nagy része pihenni fog. Viszont szűk két hét múlva ismét az utánpótlás csap a lovak közé, mégpedig a Budapesti Nemzetvédelmi Egyetemen.

LL