Nyomtatás
Találatok: 3258

2014.10.03.-05.-Poreč nemzetközi junior bajnokság

Október első hétvégéje nemcsak a bornapokról híres, hanem az ilyenkor megrendezésre kerülő poreči horvát ifi, és utánpótlás nemzetközi versenyekről is. A csapatunk 9 játékossal és 2 edzővel (Szatzker Márton valamint Tóth Henrik személyében) képviseltette magát az Isztriai-félszigeten fekvő Adria parti kisvárosban. Hozzájuk pedig egy mindig mosolygó kísérő, Csorba Ágnes csatlakozott, akivel így teljessé vált a küldöttség. U15-ös lányoknál Varga Boróka, Szűcs Hella és Papp Tittína ragadtak ütőt. U17-ben 3 fiú szállt harcba a végső győzelemért. Név szerint Schenk Dániel, Pytel Gergő valamint Szenjai Balázs. U19-ben pedig Pytel Bence, Miklós Végh illetve Lakatos Levente volt az, akiknek nem csak a delfinekkel és a hullámokkal kellet megküzdeniük.

Első napon az U15-ben Tittína magabiztosan hozta a csoportmeccseket, így bizakodva várhatta a folytatást. Boróka és Hella is mindent megtett a győzelemért, ám a csoportból való továbbjutás nem sikerült. U17-ben Gergő magabiztosan nyerte a meccseit, sőt az egyik alkalommal még az ellenfele sem tisztelte meg őt a jelenlétével. Balázsnak már a csoportban adódtak nehéz pillanatai, amit sikeresen leküzdött, ezzel ő is feljutott a főtáblára. Schenk Dani első meccsét elvesztette ám a folytatásban sikerült javítania az eredményen, ami végül sajnos most kevés volt a továbbjutáshoz.

U19-esek között Pytel Bence bravúros győzelmeket aratva jutott el a nyolcad döntőig a 64-es tábláról, ám ott sajnos nem folytatódott a győzelmi széria és vereséget szenvedett a legmagasabban rangsorolt szlovén ellen. Hozzá kell tenni azt is, hogy ebben a kategóriában már az új pontrendszer szerint kellet játszaniuk a nevezetteknek. Végh Miklós és Lakatos Levente szinte „első bálozóként” vettek részt ezen a nemzetközi versenyen. Sajnos igen erős sorsolást kaptak egyéniben előbbi az első kiemelttől, míg utóbbi játékosunk a későbbi győztestől szenvedett vereséget, így nem sikerült nekik a bravúr, az első körből való továbbjutás. Párosban nem sikerült jó játékot mutatniuk, ami miatt kikaptak az első körben egy osztrák egységtől.

Sajnos a párost még mindig nem érezzük magunkénak belátva azt, hogy egyik vegyes párosnak (Szűcs-Schenk, Papp-Szenjai) sem sikerült a továbbjutás U17-ben. Fiú párosban is alulmaradt a két pécsi kiválóság, így a továbbiakban nem követhettük a pécsi egység esetleges menetelését.

Szűcs Hella és Papp Tittína alkotta női párosunk ellenben magabiztos győzelmet aratva jutott el a vasárnapi final-fourba. Őket egyéniben Pytel Gergő és Szenjai Balázs is követte, valamint ne feledkezzünk meg Papp Tittína egyéni teljesítményéről, sem aki szintén a legjobb négy közé verekedte magát. Ezzel teljessé vált a vasárnapi mezőny, ahol már azért komoly meccseknek lehettünk szem és fültanúi.

Vasárnapi szereplést Gergő kezdte meg egy igen keménynek ígérkező ellenfél ellen. Sajnos nem úgy sikerült a meccs, mint ahogy szerette volna, ráadásul még a tűzjelző is hátráltatta a jó teljesítményben. Szenjai urat nem az imént említett berendezés, hanem az ellenfél mérhetetlen sportszerűtlensége akadályozta, de végül a döntőbe verekedte magát. Tittína is így tett, ezzel kettőre nőtt a döntőseink száma. Ez a szám sajnos nem változott, mivel a női párosban nem sikerült kivívni az első helyért játszandó meccs részvételi jogát. Lehet, hogy a csekély nézőszám is hozzájárult ehhez…

Maradt tehát a két döntősünk U15 női és U17 férfi egyéniben. Mindketten a végletekig küzdöttek, de ma jobbaknak bizonyultak a délszláv ellenfelek. Nem baj, szépen csillog az az ezüst is.

Összességében 2 ezüsttel és 2 bronzzal zártuk a horvátországi kiruccanást, amivel azért elégedettek lehetünk. A hangulatra nem lehetett panasz és a késésekkel is viszonylag csínján bántak a rendezők. A hazaúton aztán mindenki kipihenhette a hétvége fáradalmait, hogy hétfőn újult erővel kezdődhessen meg a felkészülés, egy következő megmérettetésre. 

 

 

(Lakatos Levente)

Néhány kép a csapatról