Ezüst Törökországban

Az elmúlt hetekben két nemzetközi versenyen is részt vettek a Multi Alarm SE versenyzői. Közvetlen az ünnepek előtt Ankarába utaztak a csapat felnőtt fiú tagjai, Mester Józsi, Gradwohl Dani, Karnphop Atthaviroj , és Krausz Gergő, akiket Yasen Borisov kísért edzőként. Mindegyikük férfi egyéniben indult, illetve a Bomb-Gergő duo párosban is nekivágott a megmérettetésnek. Dani és Józsi a kvalifikációban kellett, hogy megküzdjenek ellenfeleikkel a főtáblára jutásért. A csapat profi húrozója az első körben nyerni tudott török ellenfelével szemben, azonban a második akadályt már nem tudta átugrani és egy izraeli fiú útját állta. Mindenképpen előrehaladás Dani szempontjából, hogy felül tudott kerekedni a lámpalázon, és tudta azt nyújtani amit edzéseken. A szezon elején Debrecenből érkezett Mester Józsi az első körben egy kvalifikációban kiemelt hazai fiúval játszott, ahol szoros három szettben maradt alul, de Józsinak többször is a kezében volt a meccs papíron előrébb jegyzett ellenfelével szemben.

            Másnap jöhetett a főtábla, amire Bomb könnyedén , Gergő pedig utolsóként fért fel a megszerzett pontjaik alapján egyéniben, míg párosban is innen indulhattak. A thai srác könnyedén vette az első kört egy orosz ellen, azonban a legjobb 16 között a német ifi Európa bajnok ellen elvérzett. Gergő 3 szettben maradt alul a később dobogóra felálló finn ellenfelével szemben.

            Az egyénik után jöhetett a fiú páros, ahol vesztenivaló nélkül játszhatott a két multis, mivel nem fő versenyszámként tekintettek rá, és edzéseken sem  a férfi pároson van a hangsúly. Mindezek ellenére hatalmas meglepetésként a döntőig sikerült verekedniük magukat, ahol 2 szettben sajnos veszítettek. Az út a fináléig sem volt olyan egyszerű, mivel végig 3 játszmában győztek, és az elődöntőben az első kiemelt lengyel párost utasították maguk mögé. Mindkét fiú tudása legjobbját hozta és utólag elégedettek lehetnek ezzel a második hellyel. Annyi tanulsága talán Gergőnek van a versenyt illetően, hogy 3 ütő helyett legalább „14”-et kellene magával vinnie egy tornára, mivel nem sok „húrozó sarok” volt az ankarai csarnokban.  

Az újévet követően sem volt megállás, mivel következett egy újabb verseny Észtország fővárosában, Tallinban. A Multi Alarm SE olimpiai reménysége, Sárosi Laura, továbbá Tóth Henrik és Krausz Gergő utaztak, persze Henrik már csak edzőként adott tanácsokat a pályán és azon kívül is, amire ugyanakkor szüksége van a játékosoknak.

A csütörtöki napon Gergő játszott csak, mivel kvalifikációból indult. Összeszedett játékkal és végig koncentrálva sikerült feljutnia a főtáblára három mérkőzést nyerve, amire nagy szüksége volt a móri származású fiatalembernek. A pénteki napon vegyes párossal kezdődtek a küzdelmek a főtáblán, ahol egy svéd párt sikerült legyőznie a pécsieknek, a legjobb 16 között azonban 3 szettben vesztettek egy később döntőt játszó német duó ellen.

Laura hetedik kiemeltként startolt és ennek megfelelően a legjobb 8 közé verekedte magát női egyéniben. 2 meccset gond nélkül hozott a szőke leányzó, azonban a negyeddöntőben egy régi motoros és egyben olimpikon észt hölgy állta az útját. Teljesen más szintet kellett mutatnia Laurának a meccsen mint addig. Az első szettben tudta is ezt hozni, de a sérülését követően még vissza nem nyert kondija állt a elődöntő útjába és sajnos így a második és a harmadik játszmában nem tudta azt a játékot hozni amit kellett volna. A megszerzett pontok viszont közelebb és közelebb viszik céljaihoz. Gergő a főtáblán sajnos már nem tudta azt a sebességet és koncentrációt hozni amire képes és amit kellett volna német ellenfelével szemben, így 3 szettben búcsúzott a versenytől. Az eredményekkel és a játékkal is elégedett lehet az észt verseny után mindkét játékos és tovább folytatják az edzéseket a csapatbajnokságra koncentrálva, ahol a Multi Alarm SE megnyerheti újabb Magyar Bajnoki címét.

                                                                                              Krausz Gergő