Az előző héten Ugandába ment egy nemzetközi versenyre Krausz Gergely edzőjével Alan McIlvain-nel.

3. kiemeltként vágott neki a versenynek a 32-es főtáblán. Az első mérkőzését egy helyi játékossal, aki a kvalifikációból jutott fel, verte meg 21:11;21:21-12 arányban. A legjobb 16 között azzal a luxemburgi játékossal játszott, aki nem is olyan régen egyesületünknél töltött néhány hetet. A 8 között szintén 2 játszáman győzött nigéirai ellenfele ellen. 

A legjobb 4-be való jutás minimum tervek között volt, azonban a legjobb 4 között azzal a Sam Parsons nevű játékossal játszott, akinek a legjobb világranglista helyezése 61 volt (kb 1,5 éve), így nagy várakozás előzte meg a meccset. Gergőnek fontos volt az olimpiai kvalifikáció miatt, hogy nyerjen, de azért sokan tartottak az angol játékostól. Az első játszmát ugyan Gergő elvesztette 10:21 arányban, de a következő két játszmát 21:19; 21:16 arányban megnyerte így döntőbe jutott.

A döntőben egy olyan játékossal találkozott, aki ugyan a versenyen nem volt kiemelt játékos, de a legjobb világranglista helyezése 34! volt, igaz már régebben, de a rutin is nyilván sokat számít, illetve azért nem véletlenül kerül egy játékos a döntőbe...Ez a Sri Lanka-i játékos az elődöntőben az 1. kiemeltet búcsúztatta 3 játszmában, most meg a mi játékosunkal döntőzött.

A döntőben úgy gondolom, hogy fináléhoz méltóan 3 játszmát kellett küzdeni a győzelemért, ahol Gergely az 1. és a 3. játszmában is jobbnak bizonyult, így ő állhatott a dobogó tetejére. Ezen a versenyen 2500 ranglista pontot szerzett, lecserélve egy 920 pontos versenyét, így 1580 ponttal növeli kvalifikációs pontszámainak összegét.

Gratulálunk Gergő, csak így tovább!

Részletes eredmények