A Mulit Alarm 9 fős csapata csütörtök délben indult el a szlovéniai Mirnába ahol idén is megrendezésre került a 23. Szlovén Junior nemzetközi bajnokság.
A játékosokat 2 edző is kísérte , Tóth Henrik aki a 19-es csapatnál segítette a játékosokat a mérkőzések alatt és Gregor McVean aki a  Mokronogban lévő U15-ös versenyzőket felügyelte. 
A verseny első napján a vegyespáros indított a 19-es csarnokában, ahol Kováts Máté és Kiss Fanni léphetett pályára egy spanyol páros ellen. Nagy izgalmak közepette (17-21;21-18;23-21) arányban hozta le a magyar duó. Ezután az első női egyéni is megkezdődött ahol Kadlicskó Gréta vette fel a harcot a Cseh Jana Adamkova ellen. A meccse eleje biztatóan indult, ám végül 2 szettben győzedelmeskedett a Cseh leányzó. Nem sokkal a vegyespáros újabb kihívás elé került, hiszen a 2. kiemelt osztrák vegyes ellen kellett játszaniuk. Sajnos érvényesült is a papírforma, a Kováts-Kiss páros 2 szettben maradt alul, így számukra ez a verseny vegyespárosban befejeződött.
Mindeközben a másik csarnokban is szépen lassan nekiindult a 3 fős különítmény. Először Szita Gergelyt szólították pályára a nagy rivális Michael Tomic ellen. Bár Gergő mellett szólt , hogy 11-es szetteket kellett játszaniuk ( 3 nyert 11-es ), az ifjú Tomic ellentmondást nem tűrően irányította a mérkőzést, ahol Szita nem tudott lépést tartani ellenfelével így 3-0 arányban alulmaradt. Bár vereséget szenvedett első mérkőzésén, Gergely mégsem csomagolhatott, hiszen még 2 mérkőzés várt rá csoportjában, ahol tovább küzdhetett a kijutásért. Ezután Bereczkei Anna lépett pályára egy szerb kislány ellen, ahol kisebb nagyobb hullámvölgyekkel, de végül győzedelmeskedni tudott, így egy lépéssel közelebb került a főtáblahoz. Nem így Nagy Sámuel aki egy ukrán ifjonccal szemben maradt alul szoros mérkőzésen. Ezután a 19-es fiúkra került sor, hogy megmutassák mit is tudnak. Tőlünk Kováts Mátét érintette ez a kör, aki egy olasz nemzetiségű fiúval indította az egyéni versenyt. Kezdeti bizonytalanság után sikeresen nyerte meg az első szettet. A második szettben egy jó indítás után ideges kapkodásba váltott át játéka, ám végül edzője tanácsaira hallgatva sikeresen húzta be a második szettet is, így 21-18 21-17 re nyerte első körét az ifjú pécsi. Nem sokkal ez után Kiss Fannit szólították pályára, aki a Spanyol Ana Carbónnal nézett farkasszemet. Az első szett elvesztése után Fanni sikeresen kezdte a második szettet, és izgalmas végjátékra került sor ahol viszont bár nagyon kis dolgokon múlva, de a spanyol lány ütötte be az utolsó pontot így Fanni 21-16 24-22 arányban maradt alul. Mindezalatt megkezdte bemelegítését a pécsi csapat egyik legrutinosabb játékosa is, Madarász Réka. Hamar pályára is mondták ahol az olasz származású ellenfelet könnyedén legyőzve jutott Réka a 16 közé. Ezután a Gregor álltal irányított csapat kapott figyelmet, ahol Szita Gergely először egy szerb fiút megverve készült az utolsó meccsére, ahol a egy svéd fiú várta, ám Gergő 3 szettben, igaz nagyon elfáradva, de mégis megverte ellenfelét. Bár csoportjában második lett, főtáblára mégsem fért fel, így Szita Gergely búcsúzott a versenytől. Nagy Sámuel eközben a medvodei újonccal küzdött, akit végül 3-0-ás szettarányban írhatott fel a már legyőzöttek listájára.  Ezután, ebben a csarnokban már csak egy multis volt játékban. Anna előbb egy bolgár majd egy szlovén kislányt is maga mögé parancsolt a csoportban, így első helyen kvalifikálta magát a főtáblára és ezzel a hírrel zárult az első napja a baranyai csapatnak.
Másnap reggel újra a férfi egyes számokra került először sor, ahol Kováts Máté a szlovén származású Jan Spilert fogadta. A mérkőzésen ellenfele stabilitása és gyorsasága már az elején kizökkentette a postavölgyi fiút, így 0-2-es arányban alulmaradt mradt, ami számára is a kilépést jelentett a versenyből. A következő körben az u19-es női párosért szoríthattunk, ahol Kiss Fanni és Kadlicskó Gréta játszott egy cseh-olasz páros ellen, ahol végülis a külföldi leányzók menetelhettek tovább a főtáblán így a verseny Fanni és Gréta számára is befejeződött. Nem úgy a második kiemelt Réka számára, aki előbb egy román lányt győzött le, majd egy nehéznek bizonyuló és fárasztó mérkőzésen kerekedett felül a spanyol Elena Andreun így már a legjobb 4 között járt, ahol egy már jobban ismert ellenfél fogadta. A nap talán legizgalmasabb mérkőzését a 2. kiemelt Réka és a 3. kiemelt Tereza Svábikova mutatták be. 16-21 21-16 21-19. Ez volt a menetrend melyet a meccsen láthattunk. Réka nehezen lendült bele a játékba, ellenfele annál jobban indított, ám Réka magára találva megfordította a mérkőzést és szoros végjátékban kiejtette a cseh tehetséget, így máris a döntőben ellenfeleként fellépő Sándorházi Vivienre tudott koncentrálni. A nap utolsó játékosa ismét az ifjú Anna lett, aki 16 között diadalmaskodott egy osztrák lány fölött. Ezután kicsit izgulva indult meg a 8 között rá váró meccsére, ahol  Lucija Rodrigez bravúros játékkal győzte le a fiatal Bereczkeit. Vasárnap már csak Réka volt érdekelt a 7 fős csapatból, aki 1 órakor lépett pályára  Sándorházi Vivien ellen. A mérkőzés nem a pécsi lánynak kedvezően indult, így az első szettet el is veszítette 19-21 arányba. A második szettben Madarász megrázta magát és okos játékkal 21-16ra behúzta a második szettet, így ahogy a nap folyamán minden u19es döntő, a női egyéni is 3 szettre húzódott el. A harmadik szett második felében Réka hamar vezetést szerzett, így 18-12re vezetett pesti ellenfelével szemben. Ekkor azonban Vivi tudott újítani, és ennek köszönhetően sorba nyerte a pontokat, ezzel izgalmassá téve a döntő játszmát, azonban Réka a végjátékban ellentmondást nem tűrően 21-17re diadalmaskodott honfitársa felett, és ezzel megszerezte élete első győzelmét a szlovéniai Mirna városában.
Kováts Máté