Január 27-én reggel 6 órakor indultunk el az U19-es korosztály Budapesten rendezettt versenyére. Kis csapatunkat három lány - Bereczkei Anna, Kiss Fanni, és Varga Boróka -, három fiú -Kováts Máté, Nagy Sebestyén és Szita Gergely- és a fiatal skót edzőnk, Gregor McVean alkotta.

A verseny a vegyespáros mérkőzésekkel vette kezdetét, amelyben mindenki èrdekelt volt, tehát három párral indultunk el, Bereczkei-Szita, Kiss-Kováts és Varga-Nagy egységekkel. A Kiss-Kováts kettős 1., a Varga-Nagy páros 3/4. kiemelt volt, így a legjobb 8 közül indultak, míg a Bereczkei-Szita duó kiemelés hiányában, a nyolcaddöntőből kezdték meg a versenyt. A legjobb 16 közt pesti, aztán a negyeddöntőben a 2. kiemelt debreceni párost búcsúztatták Bereczkeiék, majd az elődöntőben egy nagyon szoros, 3 szettes mérkőzés megnyerésével jutottak be a fináléba. A sorsolás úgy hozta, a Kiss-Kováts és a Varga-Nagy kettősöknek a felső ág elöndöntőében találkoztak, addig egy-egy könnyű meccset játszva. A legjobb 4 közt azonban egy gigászi 3 szettes meccs után Kissék jöhettek le győzedelmesen a pályáról. A döntő az elődöntőkkel szemben mar nem hozott ekkora izgalmakat, érvényesült a papírforma, és a Kiss-Kováts kettős magabiztosan, egy sima mérkőzésen megszerezte az aranyérmet.

Ezután következtek a fiú és lány egyesek. Ahol mindenkinek sikerült tovabblépnie első ellenfelén, Máté kivételével, aki sérulése miatt nem tudod gyozedelmeskedni. A lányoknál az első kiemelt Kiss Fanni miután egy 3 szettes mérkőzésen búcsuztatta hajdúszoboszlói ellenfelét az elődöntőben csapattársával, a 3/4. kiemelt Varga Borókával találta szembe magát, aki egy 1 órás, nagyon kiélezett meccsen, a döntő szettet hosszabbításban megnyerve győzött az első kiemeltel szemben. Bereczkei Anna a legjobb 8 közt a második kiemelt debreceni, Ombódi Leilával találkozott, de a vegyespáros után egyéniben is felülkerekedett ellenfelén, és az elődöntőben is diadalmaskodni tudott a pesti Kónya Bernadett ellen. A döntő már itt sem hozott akkora csatát, 2 szettben Varga Boróka szerezte meg az arany érmet. A fiú egyéniben a sorsolás szeszéje ugy hozta, hogy Sebinek és Gergőnek a negyeddöntőben kellett megmérkőzni, és egy szoros, 50 perces meccsen Sebi bizonyult jobbnak, aki az elődöntőben is - még ha egy szettet is vesztve - győzött, így a a döntőben a székesfehérvári Dulcz Zsomborral került szembe, akitől sikeresen "lopott" egy szettet, de sajnos a versenyt nem sikerült megnyerni.

Az egynemű párosokban Anna kivételével mindenki indult. A fiúknál két, a lányoknál 3 csoport osztották a párokat. Az első kiemelt Kiss-Varga duó magabiztosan menelt végig a mezőnyön, szettet sem vesztve, a döntő első szettjének kivételével mindet simán nyerve. Fiú párosban két párban voltunk érdekeltek, a Nagy-Szita és a Kováts-Dulcz egységekben. Sajnos úgy hozta a sorsolás fintora, h egy csoportba került a két pár, így csak az egyik juthatottbbe a fináléba, mivel mindkét pár megverte a csoport többi párját, így az ő meccsük számított a csoport-rangadónak, amin pécsi-fehérvári kettős bizonyult jobbnak, akik Nagyék után a döntőben is győzni tudtak Tehát a MASE 5 számból, 4-et megnyert, így négy arannyal, három ezüsttel és három bronzzal térhetett haza. Fontos kiemelni, h Boróka nem rég tért vissza egy sérülésből, és h Anna, Gergő, és Sebi, még eggyel fiatalabb korosztályba tartoznak, ezért talán még fényesebben csillognak azok az éremek.

Szita Gergely

 

Az U19-es versenyen kívül még 2 korosztály képviselői vettek részt az eseményen, ahol szintén szép sikereket értek el játékosaink:

U11 fiú egyéniben Palkovics Péter 1. helyezést, míg Mészáros László 3. helyezést ért el. Utóbbi versenyzőnknek ez volt az első ranglista versenye.

U11 lány egyéniben Dorozsmai Hédi szerzett bronz érmet.

U15 lány egyéniben duplán szereztünk bronzot. Ebben a számban Radó Gyöngyvér és Hart Petra állhatott a dogobó alsó fokára.

U15 lány párosban Radó Gyöngyvér debreceni partnerével a 2. helyet, míg Hart Petra szegedi partnerével a 3. helyet szerezték meg.

 

Néhány kép az eseményről.