Egy szépnek induló szeptemberi napon a csapatunk 9 tagja útra kélt egy számunkra még ismeretlen célpont felé. Ceglédet ugyanis aligha lehet a nagymúltú tollaslabda székhelynek tekinteni, ám egy lelkes vállalkozás tett róla, hogy ez a helyszín is felkerüljön arra a bizonyos térképre. A városba közeledve már távolról megpillantható volt az alföld végeláthatatlan rónáin magasodó Living Sport Aréna. Belépve a csarnokba kedves vendégszeretet fogadta a sportolókat. A Büfé választékára nem lehetett panasz, hisz volt ott minden: sör, melegszendvics, valamint még laktózmentes tej is a kávéhoz. A szokásos 10 órás kezdést a csapat minden tagja (Szűcs Hella, Madarász Réka, Kadlicskó Gréta, Bukoviczki Bianka és Nikoletta, valamint férfi oldalon Pytel Bence, Végh Miklós, Kováts Máté és Lakatos Levente) egyaránt várta, ki jobban ki kevésbé. Haladjunk is a megszokott sorrendben!

Vegyes páros:

Ebben a versenyszámban 3 Multis érdekeltség is indult. Kovács- Kadlicskó, valamint a Szűcs-Végh egységnek is nehéz dolga volt már rögtön az első körben. Az előbbi alakulat a 2. kiemelt NKE SE-s párost kapta, akikkel szemben csak derekas helytállás mellett maradtak alul. Utóbbi duónak sem lett könnyű dolga hiszen a későbbi döntőstől kaptak ki, ami sovány vigasz lehet számukra. Bukoviczki Niki erre a versenyre is, a már-már veteránnak mondható Szikra Csabával állt össze és rögtön bravúros győzelmet arattak a legmagasabban rangsorolt Mester Jó és Varga Orsi ellen. Az elődöntő következett, ahol fiatal fehérvári titánok ellen kellett megmérkőzni. A meccs három szettbe torkollott, de végül a fiatalabb duó diadalmaskodott Nikiék felett, így nekik egy bronzéremmel kellett beérniük szombaton. A versenyszámot végült a Csiszér-Ádám páros nyerte.

  • Bukoviczki Nikoletta – Szikra Csaba (NKE SE) III. hely

Női egyesben nem volt kegyelem!

Ebben a számban a mezőny felét a mi egyesületünk adta, így a mind a négy meccsen szurkolhattunk egy-egy ifjú Multigrisnek. Réka a debreceni Szoták Kittivel, míg Bia a vízműves Ádám Krisztinával kezdett. Mindkét lánynak elő kellett vennie a nyári alapozáson tanultakat, hiszen az ellenfelek nem ijedtek meg az esélyesebbektől. Végül mindketten simának mondható győzelmet arattak. A Fortuna nem kedvezett Hellának, aki rögtön az első kiemeltet kapta a mai napra. A meccs végül szorosra fordult és Hella csak 17-re és 16-ra kapott ki tapasztaltabb ellenfelétől. A hétvége egyik fénypontja talán Kadlicskó Grétához fűződik, aki első meccsén búcsúztatta a második kiemelt Hircze Nórát, így először jutott a legjobb 4 közé felnőtt A-s versenyen.  Bia és Réka úgy folytatták a legjobb 4 között, ahogy a ¼ döntőben, abbahagyták. A meccsek előtt tudni lehetett, hogy Multis döntős mindenképp lesz, ám magabiztosnak mondható győzelemmel Bia búcsúztatta Grétát. A másik ágról Réka jutott a top 2-be, amivel házidöntővé szelídítette ezt a versenyszámot. Az i-re a pontot végül Réka tette fel, aki végül szettveszteség nélkül zárta a tornát. Így a legsikeresebb versenyszámunkat így zártuk:

  • Madarász Réka I. hely
  • Bukoviczki Bianka II. hely
  • Kadlicskó Gréta III. hely

Férfi egyes:

Legnépesebb mezőny megint erre a számra csődült össze. A klubunkat mindegyik résztvevő ifjú képviselte, akik közül Bence és Levente kiemeltként várhatta a sorsolást. Mátét már a 32 között is pályára szólították. Sajnos meccse nem alakult túl jól, az ellenfél két szettben felülmúlta Postavölgy büszkeségét, így ő búcsúzni kényszerült. A második körben a maradék három srác is pályára lépett. Legnehezebb dolga Végh Miklósnak volt, aki az alsó ág legmagasabb kiemeltjével kezdett. Ugyan Nikó bevetett mindent, de debreceni Boros Balázst most nem tudta legyűrni. A verseny talán legnagyobb esélyese Pytel Bence volt, aki 4. kiemeltként vághatott neki a tornának. 16 között egy fehérvári férfit búcsúztatott, majd 8 között Horányi Gábort is legyűrve menetelt be a legjobb négybe. Levente első meccsére az NKE-s Balázs Gergőt kapta, akin magabiztos játékkal lépett túl. A negyeddöntőben a csapattársát búcsúztató Boroson kellett revansot venni, amire a 3-as pályán kerülhetett sor. A meccs fantasztikusan sikerült számára, hiszen nagy fordulatok után két szettben búcsúztatta a hajdúságit, ezzel megszerezve élete első felnőtt Grand Prix szintű dobogóját. Ám a sors fintorra, hogy a nagyszerű teljesítménnyel épp Bence keze közé került, aki azért magabiztosan küldte zuhanyozni az újdonsült érmest. A döntőben Pilinszky Andrást is erre a sorsra jutott, vagyis a leendő doktor első győzelmét aratta egy ilyen kategóriájú versenyen.

Érmeseink itt:

  • Pytel Bence I. hely
  • Lakatos Levente III. hely

Férfi páros:

Talán a sportág egyik leglátványosabb versenyszámában most 2 érdekeltségünk volt. Végh-Lakatos páros a 16 között rögtön a nagy mumus Vízművesek ellen kezdett. A szokásos 3 szett igen, ám a győzelem végül nem lett meg a Nikó - Latyi párosnak. A másik egységben Bence, Boros Balázzsal állt össze. Első meccsükön meg is izzadtak rendesen, de 3. szett 12-re sikerült diadalmaskodni az alba regiai duó felett. Az elődöntő következett, ami meglehetősen látványos csatát hozott. A debreceniek rutinos párosa Csiszér Levente és Pádár Pál majd 45 perces csatában végül megálljt parancsolt a srácoknak. Később a döntőt nem sikerült megnyerniük, amit így a Szikra-Mester páros húzott be.

  • Pytel Bence - Boros Balázs (DTC-DSC-SI) III. hely

Női páros:

Már szinte megszokhattuk, hogy mindig erre a versenyszámra gyűlik össze a legkisebb mezőny, de arra már régen volt példa, hogy körmeccsen dőljön el az arany sorsa. Pedig most ez történt az Alföld kapujában. A Team két egységet delegált a megmérettetésre, ahol először egymással kellett megküzdeni a későbbi „manipulálások” elkerülése végett. A Gréta – Hella páros szorongatta a Réka – Niki duót, de a magyar bajnoki címvédők nem engedtek és megnyerték az első meccset. Nem volt ez másképp a következő összecsapáson sem, ahol a fehérvári hölgyeket múlták felül. Rékáéknak a végső győzelemért a Vízműhöz visszatérő Sándorházi Vivien, és partnere, Ádám Krisztina ellen kellett harcolni. Az első szettet ugyan 21-13-ra elvesztették a lányok, de megrázták magukat és a második, valamint a harmadik szettet is sikerrel abszolválták. Sajnos a másik duónknak nem a kedve szerint alakult a következő két mérkőzés, ám így se panaszkodhatnak, hiszen sikerült bronzérmet szerezniük. Így itt az alábbi hazai eredmény alakult ki:

  • Madarász Réka – Bukoviczki Nikoletta I. hely
  • Kadlicskó Gréta – Szűcs Hella III. hely

Madarász Réka duplájával nem csak az egyesületünk, hanem a torna legeredményesebb játékosa is lett, valamint Bence és Niki is egyaránt egy arannyal és egy bronzzal zárt. Csapatunk így szép éremterméssel és bíztató eredményekkel zárta az első Living Sport kupát, ahol végül 5 számból 3-ban pécsi emelhette magasba az elegáns üveg serleget. Nem hiába, úgy tűnik kezd beérni az a nyári „speed endurance”.

 

(LL)