A hétvégén - az előző hétvégéhez hasonlóan - ismét országos bajnokság volt a csarnokban. Ezúttal az U11-es és U17-es játékosok mérkőztek meg egymással.

A versenyen 87 játékos jelent meg és a két nap alatt, majdnem 180 mérkőzésnek lehettünk tanúi.

Ezúttal is a kisebben azaz az U11-esek kezdék a versenyt, mivel az U11-es és U13-as versenyeknél nem egyenes kieséses rendszer van, hanem csoportok, majd a csoportokból lehet továbbjutni a főtáblára.

A csopormérkőzések után a fiúknál a főtáblára Hadi Barnabás, Nagy Sámuel, Aracsi Dániel, míg a lányoknál Hart Petra, Radó Gyöngyvér, Jakab Kata, Palkovics Anna került. 

Dobogóra végül csak Hart Petra állhatott, de ő a dobogó tetején ünnepelhette, hogy bajnokságot nyert.

Az U17-es korcsoportban a párosok esetében csak a döntők, míg egyéni versenyszámok esetében az elődöntők és döntők kerültek megrendezésre vasárnap.

A fiúknál reménykedtünk, hogy Pytel Gergő és Szenjai Balázs fogja játszani a döntőt, mivel két különböző ágra lettek besorsolva. Szerencsére... no persze inkább a tudásnak köszönhetően tényleg ők játszották a döntőt. Ezúttal Pytel Gergő jött ki győztesen a "harcból" visszavágva az előző hétvégi U19-ben elszenvedett vereségért.

Lány egyéniben új igazolásunk Karsai Anett tudott csak vasárnap játszani, de sajnos 2 játszmában alulmaradt egykori csapattársa Madarász Rékával szemben, így be kell, hogy érje a 3. hellyel.

Legnagyobb arányban talán a női párosban indultak játékosaink. 4 női párosunk indult (Karsai-Papp, Kiss-Varga, Nagy-Pytel, Kadlicskó-Szűcs) ebben a számban, míg végül a Karsai-Papp kettős aranyéremmel, míg a Kadlicskó-Szűcs kettős bronzéremmel a nyakában fejezték be a versenyt.

Férfi párosban 3,5 párosunk indult (Pytel-Szenjai, Perusza Uszléber, Kováts-Nagy és Gibicz - Lakatos (Debrecen) ).

A fiú egyéni döntőseink most is bizonyították, hogy nem véletlenül döntőztek már egyéniben... Játszmát nem veszítve állhattak - az egyéniben még ellenfélként küzdők - a dobogó tetejére.

Vegyes párosban 2,5 párosunk indult (Szenjai-Papp, Perusza-Pehr, Horváth (Vízművek) - Karsai)

Valóban... a Szenjai név már megint a felsorolásban van... nem is lehet másképpen, mint hogy ő bizony döntőt játszik... És oldalán Papp Tittínával a döntőben 3 játszmában ezt is megnyeri a Horváth-Karsai duó ellen.

Mind versenyzőinknek, mind helyezetteinknek gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban...

A következő verseny 2 hét múlva 14-én és 15-én lesz az ifjásági U15-ös és 19-es csapatbajnoki mérkőzések.

Bővebb eredmények

 

BR