Nation to Nation U 13-as nemzetközi csapatverseny

Az elmúlt hétvégén, azaz január 10-12. között rendeztük meg a Csarnokunkban az immár hagyományosnak mondható nemzetközi csapatversenyünket, ezúttal az U 13-as korosztály részére.
Minden eddigi érdeklődést felülmúlóan, ezúttal 11 csapat jelentkezett erre a tornára, így - a legnagyobb sajnálatunkra - először kellett egy csapat jelentkezését elutasítanunk, mivel ez a fajta verseny nem teszi lehetővé 10-nél több csapat elindulását.
Klubunkból Kis Fanni a „Piros", míg Varga Boróka és Bereczki Csanád a „Zöldek" csapatában kapott helyet.
A résztvevő csapatokat 2, egyenként 5 csapatból álló csoportba sorsoltuk, ahol mindenki minden ellenféllel játszott. (Egy csapat találkozó 3-3 fiú-, illetve lány egyesből és 1-1 fiú-, lány-, illetve vegyes páros mérkőzésből állt.)
A csoport mérkőzések fergeteges hangulatban zajlottak le, minden megnyert pontot, játszmát vagy mérkőzést óriási ováció fogadott .
Erre a hangorkánra a rájátszásban – ha lehet – még rátettek egy lapáttal a csapatok és a helyszínen szurkolók. A helyosztókon már-már heroikus küzdelmeknek lehettünk tanúi, amikor is megnyertnek látszó mérkőzéseket fordítottak meg egyes csapatok – bámulatos küzdeni tudással.
(Így történt ez a két magyar csapat esetében is, a „Pirosak" a Szlovákia elleni bronzmeccsen, a „Zöldek" pedig a szlovén-horvát vegyes csapat ellen hozták a sírból vissza a mérkőzést.)
Ismételten bebizonyosodott, hogy milyen nagy szükség van az ilyen versenyekre (és az ezeket megelőző összetartó edzőtáborokra), ahol a fiataljaink megláthatják-megmutathatják, hogy hol is tartanak.
A versenyt végül is megérdemelten a legképzettebb csapat, az angol Skyfall nyerte meg a csehek és a „Piros" magyar csapat előtt. ( A „Zöldek –nagy örömünkre – kiváló játékkal a 7. helyen zártak)
A két magyar csapat és edzőik:
Vezetőedző : Tsugio Yamamoto
Magyarország „Pirosak": Bánhegyi Gábor edző

  • Sándorházi Vivien, Kiss Fanni, Pothorszky Renáta, Makó Csenge
  • Nagy Márton, Pápai Bálint, Nyéki Soma, Deák Barnabás

Magyarország „Zöldek" : Karkóné Lukácsy Marianna edző

  • Ványi Gabriella, Varga Boróka, Szoták Kitti, Kustán Noémi, Ombódi Leila
  • Simon Balázs, Bereczki Csanád, Tóth Kristóf, Kulcsár Levente, Kiss Benjámin

Meg kell még említenünk azt, hogy a debreceni Kiss Bence elvállalta, hogy a cseh csapatban játszik, ezért külön köszönet jár neki, mivel a csehek az ő segítségével tudtak csak a versenyen részt venni.
Ahogy eddig is tettük, most is számos különdíjat adtunk ki:

  • A torna legeredményesebb játékosa : Rory Easton (Skyfall - Anglia) - 12 győzelem, játszmaveszteség nélkül az 1. táblán
  • A torna legtehetségesebb játékosa : Rory Easton (Skyfall - Anglia) - 11 edzőből 5 szavazott rá
  • A torna legfiatalabb játékosa(i) : Tóth Kristóf (Magyarország „Zöldek"), Sam Jones (Westgate - Anglia)
  • A Károlyi Ákos emlékére alapított különdíjat és kupát: Varga Boróka (Magyarország „Zöldek") kapta.

Végezetül :
Ezúton is köszönetet mondani mindazoknak a szülőknek és fiatal versenyzőknek, akik 3 napon keresztül az étteremben vagy a pályák mellett a munkájukkal segítették a verseny zavartalan lebonyolítását, nélkülük / NÉLKÜLETEK nem sikerülhetett volna ilyen színvonalon megrendezni ezt a versenyt.
Még egyszer köszönöm a sok segítséget, amit Tőletek kaptunk, és ugyanezt kérném a február 6-9 között - szintén nálunk – megrendezésre kerülő Magyar Nemzetközi Ifjúsági bajnokság alatt is , amelyre nagyon sok külföldi (19 év alatti) versenyző fog jönni.

Néhány kép a versenyről: https://plus.google.com/photos/108128729308122496250/albums/5968356401484915537