Svájcban jártak legjobb fiatal játékosaink

A hétvégén Solothurn városa adott otthont a svájci nemzetközi ifjúsági bajnokságnak, melyen 3 versenyzővel képviselte magát a Multi Alarm sportegyesülete. A 15 év alattiak kategóriájában Pytel Gergő és Szenjai Balázs ragadtak ütőt, a 17 év alattiaknál pedig Pytel Bence mérette meg tudását. A versenyre Tóth Henrik edző kísérte el a játékosokat.

A tornára óriási mezőny gyűlt össze, a rendező ország játékosai mellett szlovák, cseh, horvát, osztrák, francia, angol, holland, norvég, olasz, török, német, spanyol, és magyar versenyzők ragadtak ütőt, hogy megkaparintsák a minél fényesebb helyezéseket, és ezzel az igen értékes ranglistapontokat is. A verseny ugyanis a 2. állomása volt a jövő évi 15 év alatti Európa Bajnokágra való kvalifikációnak.

A versenyen igen nehéz sorsolást kaptak fiataljaink, Gergő rögtön az első kiemelt angol csoportjába, Balázs az ötödik kiemelt francia csoportjába került, Bence pedig a legerősebb olasz, és a harmadik számú francia fiúval került egy kvartettbe. Szerencsére a két ”kicsi”, ha nem is könnyen – mindketten három szettes, végletekig kiélezett csatában verve a csoportok kiemeltjeit – de sikerrel vették a csoportkörök küzdelmeit, hogy aztán az egyenes kieséses szakaszban a lehető legelőkelőbb helyezéseket próbálják meg elérni.

Bencének sajnos nem alakult ennyire jól a verseny. Olasz ellenfele ellen saját magának tette nehézzé a mérkőzést, ám végül 3 szettes csatában sikerült diadalmaskodnia. Ám a francia játékos ellen már nem úgy alakult a forgatókönyv, ahogy szerettük volna. Az első szett kifejezetten jó játéka után, sajnos megint jött egy hosszú hullámvölgy, amiből nagyon későn ébredt fel, és végül szintén három szettben elveszítette a csatát, így a csoportból sem sikerült kijutnia.

Gergő egyből a legjobb 8 közé került csoportgyőzelme után, ahol sajnos 3 nagyon szoros szettben vereséget szenvedett svájci riválisával szemben. Balázs a 16 közé került a csoportküzdelmek után, ott előbb egy osztrák versenyzőt győzött le sima két szettben, majd a legjobb török versenyző ellen hatalmas küzdelem után sikerült beverekednie magát az elődöntőbe. Sajnos ez egyben a végállomást jelentette számára, a későbbi győztes cseh versenyző ellen szenvedett vereséget.

Fiú párosban meglehetősen gyengén játszottak a fiúk, ám Fortuna sem volt kegyes hozzánk, a harmadik kiemelt francia fiú páros két sima szettben győzedelmeskedett játékosaink felett.

Összességében a kétségtelenül erős mezőnyben sikerült helytállni a játékosainknak, ami mindenképpen biztató a jövő évben, februárban megrendezésre kerülő 15 év alattiak Európa Bajnoksága előtt.