„Nation to nation”  U 15 nemzetközi csapatverseny

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a csarnokunkban a már hagyományosnak mondható „Nation to nation” nemzetközi csapatverseny – ezúttal az U 15 korosztályban.
Bár a versenyre csak 4 külföldi csapat érkezett meg – egyéb programok, de főleg pénzhiány miatt  több lemondás is volt – a 2 magyar csapattal együtt le tudtuk bonyolítani  a tornát.

A Multi Alarm SE versenyzői  mindkét csapatba több játékost is adtak, hiszen a „Piros magyar csapatban” Szenjai Balázs mellett Pytel Gergő , míg a „Zöld magyar csapatban ” Szűcs Hella, Kiss Fanni és Papp Tittina kapott helyet.

A fenti játékosaink mellett Kadlicskó Gréta – egy szerb lány iskolai elfoglaltsága miatt – vállalta, hogy a torna sikeres lebonyolítása érdekében a szerb csapatban játszott!

Végig fergeteges hangulatban zajlott a verseny, mind a 6 pályán az utolsó pillanatig küzdve játszották le a csapatok az utolsó játszmáikat - még akkor is, ha a helyezések vagy akár a csapat mérkőzés már korábban eldőlt.

A tornát végül is a „piros feliratú” magyar csapat nyerte meg, akik a csoport küzdelmekben minden csapatot simán vertek meg, majd a rájátszásban is diadalmaskodtak az angolok ellen.

A „zöld feliratú” csapatunk a kezdeti megilletődés után nagyon szépen teljesített, még bravúr győzelmeket is aratott néhány játékosunk.

Ez a verseny újra bebizonyította azt, hogy milyen nagy szükség van az ilyen eseményekre, hiszen

  • a gyerekek sok meccset játszottak (a legtöbben 8-12 meccset)
  •  különböző stílust, tudást képviselő játékosok ellen léptek fel
  • egyéni és páros meccseken, különböző formációkban kaptak lehetőséget
  • a gyerekek megmutathatták, hogy tudnak egymásért is, csapatként küzdeni.

A torna végeredménye:

  1. Magyarország „Piros csapat” (Karsai Anett, Sándorházi Vivien, Szilágyi Kata, Szenjai Balázs, Pytel Gergő, Pápai Balázs, Kaszás János, Horváth Barnabás)
  2. Anglia
  3. Szlovénia
  4. Szlovákia
  5. Magyarország „Zöld csapat” (Szűcs Hella, Kiss Fanni, Pápai Violetta,  Papp Tittina, Dulcz Zsombor, Molnár Marcell, Molnár Dávid, Szarvas Ádám, Schenk Dániel)
  6. Szerbia (vendégjátékosok: Kajtár Panna, Kadlicskó Gréta – különdíjat kaptak, amiért vállalták így a szereplést !)

Az eredményhirdetéskor – ez is már hagyománynak számít – egy sor különdíjat is kiosztottunk.

Egy, az év közepén bekövetkezett megrázó eset kapcsán a különdíjak köre ez évben is bővült, megalapítottuk a Károlyi Ákos Emlék-díjat.

A nyertesek:

Legeredményesebb játékos :  Szenjai Balázs    (10 győzelem az „1. táblán”, vereség nélkül)

Károlyi Ákos Emlék-díj :            Pytel Gergő        (az Ákost ismerő szervezők egyöntetű                      véleménye alapján)

Legígéretesebb játékos :          Szenjai Balázs    (a csapatok edzőinek szavazatai alapján)

Legfiatalabb játékos :                Andrej Antoska (Szlovákia – 2002 születésű !)

Végül, de nem utoljára : 

Szeretném megköszönni mindazoknak a vezetőknek, edzőknek, szülőknek, de leginkább a játékosoknak a segítségét, akik a torna előkészítése vagy lebonyolítása alatt itt voltak, akik a munkájukkal hozzájárultak ennek a versenynek a precíz lebonyolításához.

Nélkülük / nélkületek nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű esemény !

CsJ

Néhány köszönőlevél:

Marija Bulatovic
Hi Jozsef... We arrived a one hour ago... I want to say THANK YOU agein
Everything was perfect
I like events like this
We spent nice time there
I hope, see you in january

Čudesni Goga
Kristian Bela
they all have just the best to say about everything
keep in touch and I hope I will see you soon
I hope I will come to the camp this summer

Stanislav Dimitrijević

Hello my dear Friend Jozsef. I just aarived in Serbia and feeling great about my beeing as a guest in your town and on your tournament. It was really great first expierience for me and my children. what I wanted to ask you is if there i n Hungary egzist a parabadminton, specially in a wheelchairs. because here in my town one man is interesting to playing badminton in wheelchair,, because hi is paraplegic...he is one first glance, very good, but still dont have a special wheelchair for badminton. We would like to make him a chance to meet some playing parabadminton men. if you know something about it and have some expierience please let us know. best regards. sorry for my English, Stanislav

Jim & Tracey Chapman

Hi Jozsef

Didn't manage to say Goodbye yesterday and wanted to thank you for a brilliant and very well organised tournament - all our team thoroughly enjoyed it and we had some great matches. We would also like to thank all your staff and helpers, nothing was ever too much trouble.  The accommodation and food was also great.