Nyomtatás
Találatok: 4440

Pelikán kupa U13, U17 2013.10.12

A hétvégén került megrendezésre az U13-és és U17-es korosztály számára a Pelikán kupa.

13 versenyzővel vágtunk neki a versenynek. U13-as versenyzőink Kiss FanniNagy NikolettPytel Panna és Varga Boróka, U17-es versenyzőként: Szenjai Balázs, Pytel Bence, Pytel Gergő, Lakatos Levente, Végh MiklósKadlicskó GrétaKiss GabriellaSzabó FanniTakács Fanni

U13-as korosztály egyéni versenyeiben csoportmérkőzéseken dőlt el, hogy ki jut tovább, sajnos nem mindegyik mérkőzést sikerült megnéznem, mert volt olyan eset is, hogy egyszerre 5 pályán játszott Multi versenyző, de szerencsére a csapatszellem megvolt a játékosokban és szépet szétszóródva, azok, akik nem voltak éppen pályán, szurkolói és segítői szerepet vállaltak. Én személy szerint éveket öregedtem egy-egy meccs alkalmával J.

Nagy Niki abba a csoportba került sajnos, ahol az 1. kiemelt is helyet foglalt Sándorházi Vivien személyében. Sajnos ő ellene nem volt egyenlőre ellenszer, de ami késik…. Másik ellenfele Ványi Gabriella debreceni versenyző volt. Ő az, aki miatt éveket öregedtem. Niki hatalmas küzdelmet folytatott. 3 szettben (19-21, 21-19, 21-17) kerekedett felül társán. A „soha nem adom fel” jelszóval lehetne jellemezni a küzdelmet. Még akkor sem adta fel (és remélem ebben egy kis szerepem nekem is volt), amikor 11-4-re vezetett ellenfelünk a 3. szettben. És az akarás meghozta gyümölcsét. Szinte a sírból hozta fel és nyerte meg végül a meccset. Ennek a győzelemnek köszönhető, hogy tovább is jutott a főtáblára, ahol POTHORSZKY, Renáta egy szoros és egy kevésbe szoros szettben felülkerekedett Nikin.

Kiss Fanni 2. kiemeltként kezdte a csoportmérkőzéseket, és méltón a kiemeléséhez a csoportmeccsek mindegyikét (2) megnyerte. SZOTáK, Kitti (Debrecen) elleni mérkőzés eleje ugyan nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de a 2.-3. szett már magabiztos Fannit mutatott. MéSZáROS, Petra (PedagFSE) ellen 2 viszonylag könnyebb szettben sikerült diadalmaskodni. A főtáblán a Nikit búcsúztató POTHORSZKY, Renátával mérkőzött meg, de 3 szettben végül győzött és a „döntőbe ütötte” magát. Ott viszont a későbbi győztes Sándorházi Viviennel találkozott. 2 szoros szettet játszottak, de a bravú egyenlőre nem jött össze. Fanninál többször láttam azt, hogy a gátja saját maga… el kell hinnie, hogy meg tudja verni ellenfelét. Talán, ha az utolsó meccsén egy kicsit jobban bízik önmagában, akkor egy 3. szett vagy akár a győzelem is összejöhetett volna.

Pytel Panna a C csoportba és a 3. kiemelttel (POTHORSZKY, Renáta) került össze. Sajnos minkét mérkőzésen alul maradt. Renáta ellen egyáltalán nem találtuk az ellenszert, de DEáK, Dorina (Seregélyes) ellen volt esély. Az 1. szettben 21-23-ra maradt alul, a 2. szettben sikerült megfogni Dorinát, de sajnos a 3. szettre elfogyott az erő, így nem sikerült a továbbjutás. Reméljük legközelebb visszavágunk.

Végül, de nem utolsó sorban Varga Borókát említeném. A D csoport kiemeltje volt, azaz összesítésben a 4. kiemelt. Az egyetlen csoport, ahol kevés volt 1 győzelem a továbbjutáshoz. Sajnos Borókának csak 1 győzelme volt, amit láttam is… és a cikk elején említett évekhez (mínuszba) hozzájárult. A legkeményebb mérkőzése Makó Csenge ellen volt, sajnos ellene nem találta az ellenszert, viszont a másik két versenyző ellen 3 szettet játszott. Kónya Bernadett (Vízművek) ellen sajnos nem sikerült a meccs, de Ombódi Leila (Debrecen) ellen egy hatalmas 3 szettben, majd a 3. szett közepétől megtörve ellenfelét diadalmaskodott. Ő is hatalmas energiákat mozgósított a mérkőzésen és hozta végül a meccset. Remélhetőleg legközelebb tovább is jut a csoportból.

U13-ban páros játékok is voltak.

Itt Kiss Fanni – Makó Csenge, Varga Boróka - Nagy Nikolett és Pytel Panna – Deák Dorina párosok voltak az érdekeltek tőlünk.

Fanni – Csege párost senki nem tudta megfogni, így boldogan állhattak a dobogó felső fokára. Boróka és Niki az ezüstöt hozták haza. Panna és Dorina sem jöttek üres kézzel haza, mert ők állhattak a dobogó alsó fokára.

U17

Lányok

Takács Fanni  Sorsolása mondhatni nem túl jól alakult. Az első kiemelt versenyzővel (Bukoviczki Biankával) került össze, aki sajnos 2 szettben búcsúztatta Fannit.

Kadlicskó Gréta ezen a versenyen debütált, mint igazolt versenyző és hát kategória felett, mivel ő még csak U15-ös versenyző. Antal Erikával hozta össze a sors, aki jobban bizonyult nála, így Gréta is az első körben kiesett. Neki egyenlőre még versenyrutint kell szereznie és majd saját kategóriájában kell bizonyítani.

Kiss Gabriella az első körből kimaradt, mert a sorsolás úgy hozta, de a második körben Kömíves Dóra sajnos kifogott rajta, így ő is sajnos csak 1 meccset játszott.

Szabó Fanni esetében szinte teljesen ugyanazt tudnám leírni, mint Gabi esetében, annyi különbséggel, hogy az ő ellenfele Konczér Zita volt, de sajnos ezen a meccsen jobbnak bizonyult.

Takács Fanni Gabihoz hasonlóan az első körben nem kellett jászania, de aztán első kiemelt Bukoviczki Biankával kezdte a versenyt, sajnos sikertelenül.

Erről a lányversenyről annyit még megírnék, hogy a győztem az U13-as szám győztese is egyben Sándorházi Vivien lett.

Lányaink párosban is indultak. Szabó Fanni – Takács Fanni, Kiss Gabriella – Kiss Fanni és elindult Varga Boróka is a debreceni Kása Emesével mert Emese párt keresett és kisegítettük J. Sajnos a páros versenyeken mindenki az első körben kiesett, így itt nem állhatott dobogóra egyik MASE versenyző sem.

Fiúk

Végh Miklós sorsolása hasonlított Takács Fanniéra, mivel az 1. kiemelt Madarász Tamást kapta első ellenfelének. Sajnos Mikinek még fejlődnie kell Tamáshoz, de úgy gondolom, hogy fel tud Miki zárkózni ellenfeléhez, ha továbbra is olyan szorgalommal edz, mint ezt tette eddig is.

Szenjai Balázs Molnár Dávidot kaptam első meccsére, aki ezt a kötelezők 2 szettben hozta is. A következő ellenfele viszont már nem volt ilyen sétagalopp. Mihályi Levente a 4. kiemelttel játszott kemény 3 szettet és ha az utolsó 2 szett viszonylag egyszerűbbnek is tűnik a 13-asok láttán, elhihetjük, hogy ez nem volt olyan egyszerű. Balázst végül Tamás tudta megállítani.

Lakatos Levente először Huszár Péterrel került össze és egy hosszú küzdelmes 3 szett után kerekedett felül ellenfelén. A következő körben Kálfalvy Dániellel csatázott. Itt is az a küzdés, amit Levente bemutatott mindenképpen megsüvegelendő. Sajnos a 3. szett végére hiába hajtotta Levit a szíve, nem sikerült a bravúr.

Pytel Bence, akit talán a fogadóirodák, ha lettek volna az egyik nagy befutónak gondolták volna, és hát nem alaptalanul. Bence Kálfalvy Dani ellen játszott egy nagyon komoly mérkőzést, ahol a 3. szett vége felé lesérült ugyan, de kis szerencsével hozta a meccset és bejutott a döntőben. Úgy nézett ki a döntő előtt, hogy a sérülés talán nem volt olyan nagy, de végül a döntőt inkább feladta az 1. szett után, nehogy komolyabb sérülést okozzon a játék.

Pytel Gergőt aki a játékok kezdetén már jelezte, hogy nincs túl jól, csak a 3. meccsén tudták megszorítani, illetve sajnos búcsúztatni is a versenytől. Hircze Levente a 2. kiemelt versenyzővel játszott gigászi csatát és maradt alul a 3. szettben 19-re úgy, hogy a meccsek közben többször megkérdeztük Gergőt, hogy tudja-e folytatni a versenyt. Küzdeni akarása és teljesítménye mindenképpen dícsérendő.

Páros számokban is nevezett csapatunk, de sajnos az előbb leírt sérülések és rosszullétek miatt sajnos a Pytel Gergő -Szenjai Balázs és a Pytel Bence – Kálfalvy Dániel páros a meccseket feladta, így Lakatos Levente – Végh Miklós páros próbálkozott a dobogó megszerzésére. A feladatot teljesítették, mert bronzérmesek lettek. Csak a győztes (Madarász-Hircze) párostól kaptak ki. Eredményükhöz gratulálunk.

BR