A hétvégén a Multi Alarm se felnőtt csapat ellátogatott a szlovákiai Presov-ba, ahol megrendezésre került az új évad egyik első nemzetközi versenye. A csapatot ezúttal Sárosi Laura, Zsolt Eszter, Gradwohl Dániel, Szatzker Márton és a multis újonc Krausz Gergő képviselte. Kísérőként Tsugio Yamamoto vett részt a csapattal .Ez a verseny kiváló alkalom volt, hogy teszteljük a hosszú nyári felkészülés sikerességét és képet kapjunk jelenlegi állapotunkról , belekezdjünk a versenyszezonba.


http://multialarmse.hu/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/readmore.png); font-family: 'Segoe UI', Arial, Helvetica, sans-serif;">

Mindkét lányunk a főtábláról várhatta a verseny kezdetét. A sorsolásra szavunk nem lehetett, mivel csapat összes tagjának meg volt az esélye a jó szereplésre. Talán lányainknak lehetett volna némi panaszra okuk, hiszen miután Zsolt Eszter legyőzte a lett Romanovát és Sárosi Laura is túljutott a holland(legutóbbi emlékeink szerint szurinami-i)ellenfelén, egymással kellett vívniuk a legjobb 8-közé jutásért. Az legalább biztossá vált, hogy egy multis lány továbbjut. Eszter a pályán rosszul lett, így feladni kényszerült a multis párharcot. Laura a következő körben a későbbi győztes Panuga Riou-tól 3-szettben alul maradt.

A lányokkal ellentétben a fiúk a mezőny sűrűsége miatt a kvalifikációban kezdtek. Krausz Gergő a 6. kiemeltként kezdett neki a küzdelmeknek és jutott tovább a szlovák Matej Hilincan-on, majd a főtáblára jutásért Adam Mendrek(cze)-kel játszott, de ezúttal Gergő kevésbé tudott odafigyelni amit szörnyen stabil ellenfele ki is használt.

Gergővel egyetemben Szatzker Marci is eljutott a kvalifikáció 3. köréig egy szlovák, majd egy lengyel ellenfelén átverekedvén magát eljutott a svéd Knutsson-ig, aki rutinjával és higgadt játékával gyakorlatilag végig uralta a meccset és nyerte meg azt.

Gradwohl Daninak már az első körben tudásának legjavára volt szüksége a továbbjutásért, ami alighanem sikerült is neki, de csak hosszabbításra volt elég az ukrán Kyryll Nesterenkoellen.

Csapatunk minden tagja hozta a formáját, de amint azt már a tapasztalatok és azt a szlovákiai verseny is megmutatta a nemzetközi mezőnyben ez a minimum. A kiugró sikerért több, mint jól kell játszani és mint olyan, az adott játékosnak minimum 100%-ot kell nyújtani a továbbjutásért. A csapat tagjai immár egyetem mellett folytatják a munkát, hiszen a napokban máris Ukrajnába utazunk, ahol még erősebb verseny, még jobb ellenfelek várnak minket. Had említsük meg még a magyar delegáció többi tagját: Horváth Kristóf, Gebhard Tamás és külön dicséret és gratuláció Gonda Daniellának aki elődöntőbe jutott, igazán kiváló játékkal.

Eredmények

Pécs, 2013.09.04 - Szatzker Márton