Amint azt már az előző presovi cikkünkben is megírtuk a múlt héten a Multi alarm felnőtt csapat leszűkített kerete Ukrajna második legnagyobb városába Harkivba utazott. Az utazókeret ezúttal Sárosi Laurából,Krausz Gergőből és Szatzker Marciból állt. A kísérő személye is változott az előző versenyhez képest hiszen Tóth Henrik kísérte a legjobbjainkat.


http://multialarmse.hu/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/readmore.png); font-family: 'Segoe UI', Arial, Helvetica, sans-serif;">

A csütörtöki napunk, mint azzal előzőleg is számoltunk az utazással telt, habár egy kijevi repülőtéren töltött 8-9 óra várakozásra csak lelkileg és teljesen feltöltött telefonokkal tud felkészülni az ember. A hotelbe tartó út és a szobák elfoglalása szerencsére ezúttal is meglepően zökkenőmentes volt, hiszen már a reptéren is ismerős arcok vártak minket. Az egyetlen szokatlan dolog talán a 15 fokos hőmérsékletkülönbség volt, ami a rövidgatyában utazó Gergőt kissé meg is lephette.

Henrik versenyrutinjának köszönhetően a versenyre való felkészülés is majdnem zökkenőmentes volt. Ismétlem majdnem, hiszen a kiírással ellenben az első napon már akár több órával előbb is pályára hívhatták a játékosokat, aminek köszönhetően több kimondottat messziről érkező játékos is játék nélkül lett leléptetve, így pl. Indonéziából. Gergő az első körben verte a gyengébbnek számító ellenfelét, ahogyan az elvárható volt, bár tudjuk, néha a kötelezőt a legnehezebb hozni. Mivel a kvalifikáció első kiemeltjét időközben felrakták a főtáblára így a következő meccse már a táblára jutásért ment, ahol egy fiatal indonézzel nézett szembe. A bravúr ezúttal sem sikerült, annak ellenére, hogy Gergő mindent megtett és labdatartásban is jeleskedett, ez a fajta stílus még nagyon új volt neki. Az ázsiai játékoson nagyon kevés fogás volt, máshogy kell ellenük játszani, mint európai társainkkal.

Marcinak már az első körben az ifi mezőnyben már sokszor bizonyított, orosz Yartsev ellen kellett megvívnia, de a szokásos hektikus támadójátéka, ahogy az már lassan kirajzolódni látsszék külföldön nem hoz eredményt. Sokkal tudatosabb, nyugodtabb játék kell a továbbiakban annak ellenére, hogy így is szorossá tudta tenni a második szettet.

Laura ismét a főtábláról vághatott neki a versenynek és egyúttal a 3. kiemelt svájci Jaquet-nek. Laura élete egyik legjobb formáját hozta, ellenfele sokszor tétlenül állt a labdamenetek elébe, az atlétika edzőnkkel töltött nyári felkészülés nagyon jól mutatja hatását. Laura fizikálisan bizton a legjobbak között volt a főtáblán, ami el is vezette egészen a meccslabdáig, ahol  viszont a szerencse nem neki kedvezett. Laura első igazi nagy skalpjára még várni kell, de merjük állítani, nem sokáig, hiszen a már említett svájci is a világranglista 50. helye körül mozog!

A fiúk esetében a továbbiakban is csak rengeteg munka, fizikális sebezhetetlenség és sokkal taktikusabb, türelmesebb játék hozhatja meg a főtáblás reményeket, míg a lányok esetében kisebb változtatásokkal is nagy sikereket várhatunk az elkövetkezendő szezonban.

Szatzker Márton