Yonex Czech International 2013

Ismét nemzetközi tornán vettek rész a csapatunk legjobbjai a hétvégén. A már-már szokásosnak nevezhető csapat vett részt a cseh nemzetközin, amit Brno városa látott vendégül. A kisbusz megteltével el is indultunk a szerdai ebéd után és meg is érkeztünk 5-6 óra utazás után a csodálatos versenyhelyszínre. A hely és a lebonyolítás, szállás már-már unalmasan jó volt,említeni se tudnánk negatívumot még az élelmiszer árak is a földön jártak.

A szokásos csütörtöki napon kezdődtek a kvalifikációs körök, ahol általában fiaink próbálnak minden erejükkel helytállni a nemzetközi mezőnyben. Ez ezúttal Gradwohl Dánielnek sikerült a legjobban hiszen neki sikerült egyedül az első fordulón túljutnia. Had említsük itt meg, hogy  az idei év,nevezés szempontjából is legerősebb versenyén vagyunk túl, hiszen majd minden ágon 2 ázsiai is várt az európai játékosokra. Krausz Gergő az ifi eb-n dobogós angollal vívott nagy harcot. Ellenfele a 3. szettben is tudta produkálni stabil és gyors játékát, így Gergő folyamatosan többet hibázott ami a vereségéhez vezetett. Ennek ellenére csak pozitív jelzőkkel lehet jellemezni játékát. Letsch Péter szezonbéli nemzetközi bemutatkozása sem sikerült rosszul, kiválóan helytállt francia ellenfele ellen és szintén 3.szettre kényszerítette. Szatzker Marcit és Kharnphop Atthavirojt (sokkal közismertebb nevén BONG) sikeresen összesorsolták az első körbe így családias hangulatú mérkőzés következhetett és következett is. Bong eseménytelen meccsen jutott tovább és meg sem állt a főtábla 2. köréig ahol Dani vereségéért vehetett volna revansot, hiszen az ellenfél azonos volt,de a kis tajvani fiú ismét bebizonyította h 155 centivel is lehet bravúrosan űzni ezt a sportot.

Folytassuk a lányokkal. Sárosi Laura a tőle már megszokott módon a főtáblán kezdte a versenyt és a lassan  már állandósuló jó játékával újfent jó pontokat szerzett és jutott be a legjobb 16 közé így ismét holtversenyben Bonggal a legtöbb ponttal zárta a versenyt. Zsolt Eszter ezúttal vegyesben tudott maradandót alkotni Bonggal az oldalán, hiszen nagyon kevesen mondhatták el magukról, hogy elvettek egy szettet egy tajvani párostól , amihez természetesen bravúros játék szükségeltetik.

A folytatás jövő héten Dublinban következik.

SzM