A hazai versenyzők számára nem túl sikeresen záruló magyar nemzetközi bajnokságot követően öt játékosunk vágott neki a norvégiai Sandefjordban megrendezett International Series tornának, ahol szerencsére sokkal eredményesebben szerepeltek, mint november elején, Budaörsön. Sárosi Laura októberi ezüstje után újabb magyar éremnek örülhetünk, amelyet ezúttal Krausz Gergely érdemelt ki.

Sebastien Vincent rutinos páros játékosnak számít, jó pár éve látogatja már az európai körverseny állomásait, ahol leginkább előző párjával, Laurent Constantin-nal volt sikeres, ám Queintin-nel is ért már el szép eredményeket, többek között a román nemzetközin, ahol egészen a döntőig jutottak. Sebastien rutinja azonban ezúttal kevésnek bizonyult a magyar-thaiföldi alakulat ellen, akik egy, a végsőkig kiélezett mérkőzésen, döntő szett 24:22 arányban győzni tudtak, így biztosították helyüket a szombati elődöntőben.
A folytatásban aztán az első helyen kiemelt és későbbi tornagyőztes Khakimov-Kuznetsov kettős viszonylag sima győzelmet aratott párosunk felett, ezzel az eredménnyel azonban Gergő is feliratkozott az idei szezonban nemzetközi szinten érmes pozícióban végző játékosaink egyre gyarapodó listájára.
Érdekesség, hogy a Budaörsön két versenyszámot is nyerő Olga Golovanova Norvégiában is eljutott a fináléig női egyesben és párosban is, Sandefjordban azonban nem tudta megismételni a duplázást, sőt mindkét számban be kellett érnie a dobogó második fokával, dán ellenfelei ugyanis erősebbnek bizonyultak nála.
A magyar élmezőny tagjai legközelebb Hajdúszoboszlón adnak egymásnak randevút, ahol megrendezésre kerül a szezon második felnőtt „A" kategóriás tornája.

Szent-Andrássy Márk