A hétvégén került sor 3 korosztályos (U11, U15, U19) országos bajnokságra a pécsi csarnokban.

A Multi színeiben, e 3 korosztályban 21 indulónk volt.

Ebből néhányan több korosztályban is indultak.

U11-ben 4, U15-ben 11 és U19-ben 10 indulónk volt.

Az első nap 130 játékos jelent meg a csarnokban és a nap folyamán 210 meccsnek adott otthont a csarnok. Azt hiszem ez a szám már önmagában is elég ahhoz, hogy elképzeljük milyen felbolydult méhkas volt az egész terem. Délelőtt 10 órakor kezdődtek a meccsek, de este 20 óra után még láthattunk mérkőzést úgy, hogy szinte folyamatosan 9 pályán mentek a mérkőzések.

U11

Az U11-es verseny az első nap véget ért. Itt Bereczkei Annának köszönhetően egy ezüstérmet szereztünk.

U15

Fiú egyéni

Nagy meglepetés nem született. A papírforma szerint 2 fiatal tehetségünk házi döntőt játszott. Most a bajnoki címet Pytel Gergő szerezte meg 3 szett után. Így itt egy arany és egy ezüst a MASE eredménye.

Lány egyéni

5 lány indult a kvalifikációs mérkőzéseken, közülük 2-en kerültek a 16-os főtáblára, de sajnos érmet nem sikerült begyűjteni.

Fiú páros

Hasonlóan a fiú egyénihez meglepetés nem született, mivel a Pytel Gergő – Szenjai Balázs páros ellentmondást nem tűrően sima két szettekkel elmeneteltek a döntőbe, majd az is 2 szettben megnyerték. Mint az egyéniben, úgy a párosban is látszik kettőjük dominanciája. Párosban szereztünk egy bronzérmet is, mivel Schenk Dániel, Krausz Bélával (Fehérvár) az oldalán az elődöntőig jutottak, de sajnos a Balázs – Gergő párossal kerültek össze.

Lány páros

2 csapat indult MASE színekben lány párosban, közülük a Papp Tittina - Szűcs Hella páros a bronz éremig menetelt.

U19

Férfi egyéni

6 játékos indult MASE színekben. A végeredmény egy ezüst és egy bronzérem. Ebben a versenyszámban nagyon jó meccsek alakultak ki, egy-egy meccs környékén tömegek jelentek meg, amikor látszott, hogy meglepetés kezd kibontakozni, vagy ha csak nagy csatát reméltek az eseménytől. Ilyen nagy csata alakult ki Végh Miklós (MASE) és Zsembery Normbert első meccsén, ahol a 3. szettben volt nagy csata. 1 pont hiányzott csak a maximálisan szerezhető 30 ponthoz, de végül Miki 28-27-nél megszerezte a győzelemhez szükséges 29. pontot és továbbjutott a következő körbe.

Hasonló izgalmakat hozott Pytel Bence és Szécskay Manó (későbbi aranyérmes) mérkőzése, ahol már az első szettben jelezték egymásnak a játékosok, hogy nem lesz ez egy egyszerű meccs. 27-25 arányban itt Bence alulmaradt, de a 2. szettet hozta. Sajnos a 3. szett már nem sikerült, köszönhető talán annak is, hogy Bence egykori sérülése kiújult.

A felsorolásnak még mindig nincs vége. Szenjai Balázs U15-ösként (ugyanúgy, mint Pytel Gergő) indult ebben a kategóriában és már az első meccsén az meccs egyik favoritjával kellett megmérkőznie. Bátran mondhatom, hogy nagyon kevesen lehettek azok, akik úgy gondolták, hogy Balázs hozni fogja a meccset, de nagyon szép, összeszedett, okos játékkal megverte Szerecz Marcit. Balázs még nyert egy meccset ebben a kategóriában, de az elődöntőben, csapattársával Németh Lászlóval már nem bírt, így a 2 kategóriával feljebb indulva bronzérmet szerzett. Mindenképpen nagyszerű teljesítmény. A már említett Németh László a döntőben sajnos nem bírt el Manóval, de az ezüst így is szép teljesítmény.

Lány egyéni

2 indulónk Takács Fanni és a negyedik kiemeltként induló Csík Dóra volt. Fannit sajnos már az első körben búcsúztatták, de Dóra szép játékkal, az elődöntőben a 2. kiemelt Kispál Klaudiát búcsúztatva menetelt a döntőbe, ahol sajnos Kőrösi Ágnessel már nem bírt, de a második hely így is szép. Reméljük jövőre már a dobogó tetejére állhat.

Férfi páros

Sajnos itt a Lakatos-Végh párosnak nem sikerült érmet szerezniük.

Lány páros

Hasonlóan a férfi pároshoz, itt is 2 indulónk volt a Csík – Takács páros, de éremig nem jutottak el.

Vegyes páros

2 csapat indult MASE színekben. Pytel Bencét – Papp Tittinát, első kiemelt, későbbi győztes páros búcsúztatta míg a Németh László –Papp Violetta párost a második kiemeltek a későbbi ezüstérmesek búcsúztatták.

Képek:

Szerecz Ferenc képeiből válogatás (168 kép)

Szerecz Ferenc összes fotója (1147 kép)

Cserni Mária által készített összes kép (155 kép)