Az elmúlt hétvégén (november 24-25-én) került megrendezésre Pécsett, a Multi Alarm SE tollaslabda csarnokában az U 15 korosztályos nemzetközi csapatbajnokság.

A versenyen 5 országból 6 csapat vett részt, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia válogatottjai  mellett Magyarország két csapattal („Pirosak” és „Zöldek”) indult.

A két nap alatt minden csapat minden másik válogatottal játszott, tehát Fortuna nem játszhatott szerepet a végső sorrend kialakulásában.
A 9 mérkőzésből álló csapatmeccsek során a 3-3 fiú-illetve lány egyes mellett 1-1 fiú-, lány- illetve vegyes páros mérkőzést játszottak le a csapatok.

A már januárban megtapasztalt kitűnő hangulatban, a csapatok fergeteges bíztatásai közepette nagyon sok izgalmas, jó színvonalú mérkőzést láthattunk az egész verseny alatt.


http://multialarmse.hu/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/readmore.png); font-family: 'Segoe UI', Arial, Helvetica, sans-serif;">


A végső győzelmet a rendkívül egységes, kitűnő játékosokból álló Szlovákia szerezte meg, miután a 4. fordulóban, a döntőnek beillő mérkőzésen 6-3 arányban múlta felül a Magyarország „Piros csapatát”
Végeredmény :

  1. Szlovákia                           5 győzelem   0 vereség       34-11 (nyert – vesztett meccsek)
  2. Magyarország „Piros”     4 győzelem   1 vereség       29-16 (nyert – vesztett meccsek )
  3. Szlovénia                           3 győzelem   2 vereség       26-19 (nyert – vesztett meccsek
  4. Szerbia                               2 győzelem  3 vereség        22-23 (nyert – vesztett meccsek)
  5. Horvátország                    1 győzelem   4 vereség       14-31 (nyert – vesztett meccsek)
  6. Magyarország „Zöld”       0 győzelem   5 vereség      10-35 (nyert – vesztett meccsek)

A tornán számos különdíjat is kiosztottak, melyek nyertesei:
A torna legfiatalabb játékosa: Lena Janic  (Szerbia)
A torna legtehetségesebb játékosa (az edzők véleménye alapján): Pytel Gergő (Magyarország)
A torna legeredményesebb játékosa: Monika Hruskova (Szlovákia)
(Itt említjük meg, hogy a szlovén Miha Ivanic ugyanúgy, első helyen rangsorolva 10 győzelmet aratott 2-2 szettben, mint a szlovák kislány, Monika +167 –es pontaránya jobb lett, mint a szlovén fiu +149-es statisztikája)

Részletes eredmények:
http://www.badminton.hu/images/uploads/newsfiles/dokumentumok/eredmenyek/2012_eredmenyek/Nation_to_Nation_Team_Championships_U15-20121125.pdf


Itt szeretnénk még egyszer megköszönni a segítségét különösen azoknak a versenyzőknek és szülőknek (barátoknak), akik szinte az egész verseny alatti munkájukkal biztosították a torna zavartalan és ilyen magas fokon történő lebonyolítását.

Ugyanakkor szeretnék megkérni minden további versenyzőt és szülőt, hogy a január 11-13 között megrendezésre kerülő, és a mostanitól lényegesen nagyobb külföldi versenyzői létszámot érintő tornánkon legyenek a segítségünkre.

{plusone} {fshare} {flike} {fsubscribe}

{fcomment}