Két magyar érem mellett dán és horvát duplázás a III. Multi Alarm Magyar Ifjúsági Nemzetközi Bajnokságon

Március 15. - 17. között került megrendezésre csarnokunkban  az „A” kategóriás nemzetközi ifjúsági bajnokság .

A közelgő Európa bajnokság miatt kicsit foghíjasra sikeredett a mezőny, így 10 országból 78 sportoló jött el a legrangosabbnak számító hazai ifjúsági versenyre.

Az viszont  örvendetes volt, hogy a hazai játékosaink az előző évekhez képest jóval nagyobb számban képviseltették magukat, és jóval eredményesebben is szerepeltek.

Kezdjük tehát a mi versenyzőinkkel.

A legeredményesebb magyar játékos Gonda Daniella lett, aki mind párosban, mind pedig egyesben nagyon közel állt ahhoz, hogy a vasárnapi döntőkben szerepelhessen. Egyesben lengyel, szlovák és horvát ellenfeleket legyőzve jutott az elődöntőig, ahol az első kiemelt szlovén Stankovic ellen játszott 3 szettes mérkőzést úgy, hogy az utolsó másodpercig nyílt volt a találkozó.

Csakúgy, mint a párosban, ahol Kőrösi Ágival az oldalán (orosz! és szlovák ellenfeleket legyőzve) 21-17; 24-22 arányban, hihetetlenül izgalmas mérkőzésen kaptak ki a szintén első helyen kiemelt horvát kettőstől.

Ági egyesben a legjobb 8 között  búcsúzott, mivel a végső győztes horvát Maja Pavlinictől kapott ki két szettben.

Fiú egyesben Dellenbach Rudi és Gradwohl Dani lengyel, Szécskai Manó szerb;  női egyesben (az előbb említetteken kívül) Kispál Kata ukrán, Karsai Noémi pedig szerb játékos ellen nyert egy-egy mérkőzést.

A Kőrösi Ági- Gonda Daniella kettősön kívül a többi páros számban sajnos nem alkottunk túl maradandót. A Dellenbach Rudi-Gradwohl  Dani illetve a Gradwohl  Dani – Kőrösi Ági párosok csak egy-egy meccset nyertek,  ami nem túl bíztató a közelgő Európa Bajnokságot illetően.

A szombat délutáni elődöntők megkezdése előtt – a már kialakult tradíciót követve – kihirdettük a torna legeredményesebb játékosának a nevét.

16 edző szavazata alapján a 16 éves Andraz Krapez kapta meg ezt az értékes trófeát. Érdekességként említjük meg, hogy a szlovén fiú személyében először nyerte el fiú ezt a kupát (a bolgár Sisi Stoeva illetve a koreai Kim Hyo Minh nyertek eddig) és azt, hogy Andraz mindkét elődöntőben a későbbi győztesektől (mindkétszer dánoktól) kapott ki. Bár nem került kihirdetésre, de szoros volta verseny, hiszen a horvát Maja Pavlinic 4 szavazatot kapott.

A vasárnapi döntők viszont – nem kis meglepetésre – rendkívül sima végeredményeket produkáltak.

A torna legeredményesebb játékosa címére leginkább aspiráló két 16 éves fiatal, a horvát Maja Pavlinic és a dán Mathias Estrup egyesben játszi könnyedséggel intézte el ellenfeleit.

Az első helyen kiemelt szlovén Kaja Stankovic 32 perc alatt volt kénytelen fejet hajtani a hihetetlenül keményen és pontosan játszó (a Junior Circuit-et már megnyerő) Maja Pavlinic előtt, míg a dán fiú, akit a torna legjobb játékosának is megválasztottak, még ennél is gyorsabban győzte le szlovák ellenfelét, Matej Hlinicant. 
A fiú páros döntőjében a két dán fiú - az egyik szlovén játékvezető meglátása szerint - „tollaslabda -leckét adott" a horvát játékosoknak.
Az egyébként 1. helyen kiemelt két horvát fiú, Spoljarec és Tucakovic semmit sem tudott kezdeni a hálónál nagyon hatékony Christain Wolf-al, valamint a hátsó vonalról is kiválóan leütő Mathias Estrup-al. A dánok a játék minden elemében jóval felülmúlva ellenfelüket sima két szettben, 21-12; 21-10 arányban nyertek.

A Pavlinic-Sutara horvát páros honfitársaik, a Vlah- Galenic kettős ellen játszottak a női páros döntőjében és egy pillanatig sem hagytak kétséget, hogy ki nyeri a mérkőzést. Maja és Dorotea a számszerű eredménynél is simábban, 14 -re és 15-re nyerték a két szettet.
A vegyes párosoknál szlovén győzelem született. A női egyesben nem túlságosan remeklő Kaja Stankovic vegyesben némileg magára talált, és Mitja Semrov-al az oldalán 21-12; 21-16 arányban nyert a Nikoleta Balintova - Matej Hlinican szlovák kettős ellen.

A részletes eredmények megtekinthetőek itt.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a játékosoknak és szülőknek, akik sgítségükkel, munkájukkal lehtővé tették a verseny ilyen színvonalon történő megrendezését.