Lengyel nemzetközi 2013.

Március 21-24. között Varsóban került megrendezésre a Lengyel nemzetközi bajnokság, ahol csapatunkból Sárosi Laura és Tóth Henrik vettek részt.

A verseny erősségének megfelelően versenyzőink egyéniben a kvalifikációból indultak. Két győztes meccs kellett a főtáblára kerüléshez, amit mindketten könnyedén teljesítettek. Laura egy svéd majd egy hazai versenyzőt győzött le magabiztosan, míg Henrik egy lengyel, illetve maláj versenyzőt győzött le. A főtáblán Laura egy svájci kiemelttel (Nicole Shaller) szemben búcsúzott. Henriknek még a táblán is sikerült egy meccset nyernie (az ukrán Kyril Leonov ellen), végül a legjobb 16 között kapott ki 2 szoros szettben a későbbi győztes orosz Malkovtól. Vegyespárosban a tábláról indulva a legjobb 8 (!) közé sikerült jutni (előbb egy lengyel, majd egy svéd duót legyőzve).

Ezeknek az eredményeknek köszönhetően sikerült értékes világranglista pontokat szerezni: Laura jelenleg a 190. (az év elején még 450-ről kezdte az évet), Henrik a 160. (ő tartja ezt a pozíciót), míg vegyespárosban a 112. helyen van a magyar egység, ami igen előkelőnek mondható. Versenyzőinkre a szezonban még 2 megmérettetés vár, és ha ezeken is jól szerepelnek, akkor még előrébb léphetnek a világranglistán.

Eredmények:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=DB214861-612A-4A70-80BD-D51E9901CEA8

2013. március 26.