Vízkereszt Kupa 2013.

(felnőtt „A” és „D” kategória)

Január második hétvégéjén került sor az év idei első felnőtt versenyére, ami egyben válogató verseny is volt a közelgő felnőtt és utánpótlás Európa Bajnokságokra. A versenyen mind a férfi, mind pedig a női oldalon nem indult a 2-2 legjobb hazai játékos (ők Észtországban vettek részt egy felnőtt nemzetközin igen nagy sikerrel), de ennek ellenére is igen erősnek mondható volt a mezőny. A MASE csapatát a Sárosi Réka, Zsolt Eszter, Bogdán Nikolett, Elek Marcell, Gradwohl Dániel, Németh László, Dubicz Máté és Szatzker Márton képviselte a versenyen.

A verseny fő célja az egyesület számára a két hét múlva esedékes második csapatbajnoki fordulóra, illetve az azt követő csapatbajnoki döntőkre való felkészülés volt. A csapatról összességében elmondható, hogy mindenkin látszott az utolsó hetek edzéseiből illetve a korán kelésből való fáradság. Főleg a koncentráció szintjének ingadozása okozta, hogy nem sikerült még eredményesebben szerepelni.

Az „A” kategóriában 4 számban voltunk érdekeltek. Végül 2 arany (vegyes páros és férfi páros számban), illetve 1 bronzéremmel (vegyes páros) zártuk a versenyt.  A „D” kategóriában is két érmet szereztünk, de itt főleg az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosaink indultak azzal a céllal, hogy az edzésen tanultakat téthelyzetben is tudják gyakorolni. (CsL)

További eredmények:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=46ADE2C6-51DE-45EF-9220-5A3C1E20877D