időpont: Pécs, 2013. január 26-27.

helyszín: MASE Tollaslabda Csarnok

A múlt hétvégén került sor a csapatbajnokság alapszakaszának záró fordulójára. A tét számunkra az volt csapatszinten, hogy őrizzük meg a veretlenségünket, hiszen az már az első forduló után eldőlt, hogy a rájátszás egyik csapata mi leszünk. Játékosaink számára egyénileg is volt tétje a hétvégének, hiszen ez volt az utolsó alkalom, hogy a felnőtt válogatott hiányzó helyeire kvalifikálhassa magát valaki, illetve a junior korú játékosok számára sem zárult még le a kerethirdetés.

A többi csapat számára a tét a fent említettek mellett az volt, hogy az alapszakaszban ki szerzi meg a második helyet a MASE csapata mögött. Ezért a helyért a budapesti Zrínyi és a sokszoros bajnok Debrecen csapata küzdött. Az első fordulóban még ősszel meglepetésre 5:4-re a pesti csapat győzött kettejük párharcában. Ebben a fordulóban a helyzeti előnynek köszönhetően a pestiek számítottak esélyesebbnek, de a debreceniek mindenkit meglepve, bravúrgyőzelmekkel, kvalifikálták magukat a döntőre.

Csapatunk játékosai a biztos döntőbeli részvétel ellenére nem vették félvállról a mérkőzéseket, hiszen a Zrínyi és a Dánszentmiklós csapatát 9-0, míg a Debrecen csapatát 8-1 arányban győztük le. Amellett, hogy mindenki jól játszott, így is ki lehet emelni a csapatunkból pár embert. Gradwohl Dániel juniorként mindhárom egyéni mérkőzését hozta, így továbbra is tartja jó formáját és nagy eséllyel pályázik a junior válogatott keretben. Tóth Henrik, örökös magyar bajnokként, illetve többéves hazai veretlenségi sorozata ellenére is maximálisan koncentrált az összes meccsén. Az egyik ellenfelét a 2. szettben 21-0-ra sikerült megvernie, ami ebben a sportban különösen ritka, hiszen minden labdamenet pontot ér. Sárosi Réka meccsről meccsre kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtva játszott. Számára a tét nagy volt, hiszen ő pályázott, mint utólag kiderült sikerrel, a felnőtt válogatott keret egyik hiányzó helyére. A 6 fős felnőtt magyar válogatottba, így Tóth Henrik és testvére Laura mellett Réka lett a 3. MASE játékos, aki képviselheti hazánkat a februári moszkvai csapat Európa Bajnokságon.

Játékosainknak nincs ideje hátradőlni, hiszen most hétvégén következik itt Pécsen a döntő első mérkőzése, majd rá két hétre Debrecenben a második mérkőzés. A két forduló között pedig válogatottjaink Moszkvába utaznak.

írta: CS.L.

Részletes eredmények, képek a http://versenyek.multialarm.hu oldalon található