Ötből öt!

A hétvégén, a pécsi a basamalom úti MASE Tollaslabda Centrumban rendezték tollaslabdában a Felnőtt Magyar Bajnokságot. Két éve 3, tavaly 4 számban sikerült a MASE versenyzőinek a dobogó legfelső fokára állni. Idén viszont sikerült mind az öt versenyszámban megszerezni az első helyet. Ezzel a Multi Alarm SE csapata véghezvitte azt a történelmi bravúrt, hogy az első osztályú csapatelsőség után az összes egyéni versenyszámot is megnyerte. Az öt versenyszámból 4-ben a mi versenyzőink számítottak esélyesnek, de mint tudjuk az ilyen győzelmek sokszor a legnehezebbek.

Vegyes páros:

Tóth Henrik és Sárosi Laura egységünk magabiztosan nyerte ezt a számot. Egységünk az év eleje óta 111. helyre küzdötte fel magát a világranglistán, és nem hagytak kétséget afelől, hogy ők a legjobb egység ebben az idényben. (Ez volt Laura első vegyes páros bajnoki címe.)

Férfi egyéni:

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Tóth Henrik nyert, igaz ehhez az elődöntőben egy 1 órás meccsen kellett legyőznie a trónkövetelő, Krausz Gergelyt, aki a harmadik szettben már 18-15-re is vezetett ellene. Ez volt Henrik 7. egyéni elsősége élete során.

Női egyéni:

Előzetesen itt is MASE győzelmet várhattunk, hiszen tavaly óta, itthon Sárosi Laura csak egyszer talált legyőzőre. Laura végül meglehetősen simán verte a mezőnyt, és szerezte meg élete első egyéni magyar bajnoki címét.

Női páros:

Női párosban tavaly a Sárosi lányok lettek a magyar bajnokok, így most címvédőként kezdtek neki a versenynek. Legtöbbször sokkal nehezebb megvédeni, mint megszerezni az elsőséget, de ezúttal ez máshogy volt. Lányaink magabiztosan, míg ellenfeleik idegesen játszottak, így ezt a versenyszámot is viszonylag könnyedén nyertük. Laurának ez volt a harmadik elsősége ezen a napon, a sporttörténelminek mindható, hiszen mióta létezik tollaslabda hazánkban, még soha senkinek nem sikerült tripláznia a női mezőnyben.

Férfi páros:

Ez volt az a versenyszám, amiben előzetesen szinte megjósolhatatlan volt a végkimenetel. Végül itt is pécsi győzelem született Elek Marcell és Szatzker Márton jóvoltából. Az elődöntő volt számukra is a legnehezebb meccs: a debreceni Varga-Boros duó ellen a harmadik szettben 27-25-re sikerült győzniük. Ez volt mindkét versenyzőnk első magyar bajnoki címe a felnőttek között.

Felnőtt versenyzőink számára a szezonra már „csak” egy kihívás maradt, a május végén Párizsban megrendezésre kerülő Bajnokcsapatok Európa Kupája, ahol szeretnénk megismételni, esetleg túl is szárnyalni a tavalyi bravúrnak számító 5. helyezést.

Cs.L.