Az idei Diákolimpia területi fordulóját követő napon került sor erre az egész napos versenyre. Három kategóriában lehetett nevezni, az „A”, legerősebb csoportban 13-an, a középhaladó „B”-ben 16-an, míg a kezdőknél („C”) 14-en mérettették meg magukat. A versenyen ezúttal nem a „misztikus” svájci rendszerben, hanem körmérkőzéses formában folyt, kategóriánként két csoportban, majd azt követően a csoportok között. Rendhagyó volt abban is, hogy toll- és nem műanyag labdával folyt. Szerencsére nem házi verseny volt, hiszen sokan kifejezett ezért maradtak itt a területi diákolimpiai fordulóról szombatra is. Érdekes, hogy ők voltak nagyobb számban jelen (Segesdről, Zalakomárból, Bagodról, Kakasdról és Szentlőrincről), a pécsiek mase voltak többen…

A „C”-seknek tulajdonképpen jó lehetőség volt az edzések mellett „tétmeccseken” is játszani, amit szemmel láthatólag élveztek is, ők is a lelkes közönség is. A népes mezőnyből viszonylag kiegyenlített eredménnyel végülis Gyarmati Bianka szerezte meg az első helyet, Herendi Csaba második lett, míg Gyovai-Rafa Jeremy (a nevét remélem, jól írom) és Zákány Balázs holtversenyben a harmadik helyezést érték el. Ö többiek is vigasztalódhattak egy-egy csokival.

A „B” kategóriában, két csoportban 16-an léptek pályára két csoportban. A gyakorlottságot mutatták a szorosabb eredmények, itt már viszonylag ritkák voltak a nagy különbségű meccsek. (Mindenki, itt és a többi kategóriában is egy 21-es mérkőzést kellett játsszon.) A két csoport első és második helyezettjei bizonyultak összesítésben is a legjobbaknak. A csoportelsőséget is, az első helyet is Horváth Loretta szerezte meg. A dobogó második fokára a vele egy csoportban kezdő Varga Dzsenifer állhatott fel. Érdemes volt nagy dobogót készíteni, mert a 3. helyen ketten osztoztak, Györkös Bálint és Pátri Elliot.

Az „A” kategória igen erős mezőnyt képviselt. Itt már korántsem volt biztos, hogy a csoport élén végző egyben a kategória győztes is. E tekintetben szép „keresztbeverések” alakultak ki. Az első csoportban még hárman „maradtak talpon” négy nyert és egy vesztett meccsel, de közülük csak ketten tudtak megmaradni az élbolyban. A másik csoportban egy 100%os versenyző mellett ketten tűntek ki jobban a mezőnyből. A csoportkörök utáni fináléban minden a feje tetejére állt. Kollár Róbert színvonalas, szoros meccsekben biztosította első helyét, mögötte Végh Miklós szerezte meg a 2. helyet. A dobogó harmadik fokán ketten „szoronghattak” messze nem érdemtelenül, Kiss Gabriella és Katona Patrik.

Az egyéni versenyek mellett a jó hangulatot biztosították az egypontos rendszerben lebonyolított csapatváltók. Sajnos erre kevesebb idő maradt, meg hát volt egy ötödik kerekünk is, ami sajnos erősen be volt fékezve…

De sebaj, itt már mindenki felszabadultan játszott, volt, akinek kifejezetten itt jött meg a kedve. Ez utóbbit mutatják a csapatnevek is: Hupikék törpikék, Láthatatlanok, Sunyi és lapos, Kakasd, Lőrinc 1, Lőrinc 2, Másnaposok, Paprikáskrumpli. Összesítésben a Másnaposok vitték a prímet és az aranyérmet (Katona Patrik, Györkös Bálint, Kollár Róbert). Mögöttük szorosan a Hupikék törpikék szereztek ezüstérmet (Végh Miklós, Mészáros Bence, Kiss Fanni), a harmadikak pedig a Láthatatlanok lettek (Kiss Gabriella, Nagy Rebeka, Baranyai Réka).

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a helyet és a lehetőséget, és a sok segítséget!