Budapest Bajnokság 2012.

 Január harmadik hétvégéjén került megrendezésre az év első felnőtt „A” kategóriás versenye, amely egyben válogató verseny is volt a februári egynemű csapat Európa bajnokságra. Ennek szellemében igen erős mezőny gyűlt össze, s bár Tóth Henrik és Németh András ezúttal is hiányzott (ők az észt nemzetközin vettek részt, sikerrel), de a csapat nélkülük is megmutatta erejét.

Röviden az eredmények:

Férfi egyesben Szatzker Mártonnak újra sikerült a duplázás, hiszen egyesben és vegyes párosban is nyert. Női párosban ugyancsak a Horváth Zsófia Fekete Sára duó utasította maga mögé a mezőnyt. Férfi párosban a Pádár Pál Csiszér Levente páros győzött, akiknek jó ideig ez lesz az utolsó versenyük, mert utólag kiderült, Palira újabb térdműtét vár (hónapok óta teljesen el van szakadva egy porc a térdében.) A műtét ellenére azért kérdéses a szövetségi kapitányunk döntése, hiszen fel sem merült benne játékosunk beválogatása, pedig az idén megrendezésre kerülő 5 első osztályú versenyen folyamatosan javuló játékot mutatva 3 második és két elsőséget szerzett Pali. Női egyesben Sárosi Laura és Fekete Sára is kitett magáért, hiszen a csoportban mindketten megverték a ranglista első két helyezettjét, s bár az egyenes kiesése rendszerben ugyan három szettben kikapott Laura Varga Orsolyától (DTC), a mutatott játéka igen bíztató a jövőre nézve. Erőnket mutatja továbbá az is, hogy vegyes párosban és női párosban is az első három helyet a MASE versenyzői szerezték meg.

 Versenyzőinkre a közeljövőben igen komoly megmérettetések várnak, hiszen január utolsó hétvégéjétől kezdve legközelebb csak márciusban lesz szabad hétvégéjük: három csapatbajnoki forduló, majd az egynemű csapat Európa Bajnokság, és három felnőtt nemzetközin kell helytállniuk.

 A verseny részletes eredményeit az alábbi linken lehet megtekinteni:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=B8C70AD1-1523-4F46-90E9-D6C5BCE02028

Budapest, 2012. január 14-15.