Nyomtatás
Találatok: 3756

Nagy tervekkel vágtunk neki az idei felnőtt OB-nak, hiszen a csapatbajnoki győzelem mellé szerettük volna begyűjteni mind az 5 egyéni versenyszám első helyét, illetve ezek mellé minél több érmes helyezést is szerezni. Erre előzetesen az idei év ranglistaversenyei alapján minden okunk megvolt. Egyedül a női egyes versenyszámban nem mi számítottunk a fő esélyesnek.

1. nap - selejtezők

Az első napon a legjobb 4 közé jutásig játszottuk le a mérkőzéseket. Vegyes párosban sajnos a 4 közé már csak Tóth Henrik Fekete Sára jutott, a többi 3 egységünk szoros meccseken, de végül kikapott. Férfi egyéniben is csak Tóth Henrik kvalifikálta magát a vasárnapi döntőkre, a másik 3 versenyzőnk igazából csak megszorongatni tudta ellenfeleit. Sajnos női egyéniben az elsőségről már szombaton le kellett mondanunk, mert Sárosi Laurának nem sikerült a legyőznie a hazai pályán versenyző és a versenyen másodikként kiemelt zrínyis Szőke Mónikát. Férfi párosban Tóth Henrik Németh Andrással, míg a nőknél mindkét egységünk könnyedén jutott a legjobb 4 közé.

2. nap – elődöntők, döntők

4 versenyszámban maradt esélyünk a végső győzelemre. Ebből 3 számot Tóth Henrik magabiztosan és ellentmondást nem tűrve nyert meg, így ezzel a 3 sikerével (férfi egyéni, férfi párosban Németh Andrással, vegyes párosban Fekete Sárával) nem csak életében másodjára sikerült tripláznia, hanem 26 éves korára bekerült a halhatatlanok közé is, mert ezekkel az elsőségekkel megszerezte a 25. magyar bajnoki címét. Női párosban mindkét oldalon a mi egyesületünk versenyzői jutottak be, így már csak az volt a kérdés, hogy címvédésre kerül sor, vagy a Sárosi testvérpár első felnőtt egyéni magyar bajnoki címének örülhetünk majd. Végül a lelkesebb küzdő Sárosi lányok (Réka és Laura) mosolyoghattak.

Összességében jól szerepeltünk, hiszen a „kötelező" győzelmeket begyűjtöttük. Sajnos az újabb sporttörténelmi siker még várat magára, de reméljük jövőre sikerül majd még egy szinttel előrébb lépni. Tóth Henriknek pedig külön gratulálunk az Örökös Magyar Bajnoki címéhez!

Eredmények:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=333B0CC3-8FC2-411E-92C5-EA15C9C3D30B

Nemzeti Sport Online

Meccslabda