Nyomtatás
Találatok: 3701

Multi Alarm felnőtt férfi TOP12 bajnokság

A hétvégén került megrendezésre a hazai férfi egyéni versenyszám talán legnehezebb megmérettetésére, hiszen 2 nap alatt 8 egyéni meccset kellett lejátszania a résztvevőknek. A ballagások miatt volt pár versenyző, aki lemondta a részvételt, de így is igen erős mezőny áll össze a versenyre.

A mezőny két csoportban kezdte meg a versengést:

1.csoport:

Tóth Henrik (MASE) ,
Gebhard Tamás (Karai tse),
Szikra Csaba (HZSE),
Boros Balázs (DTC),
Pusztai Balázs (SISE)
Pádár Pál (MASE)

2. csoport:

Krausz Gergely (DTC),
Németh András (MASE),
Elek Marcell (MASE),
Mester József (DTC),
Szent-Andrássy Márk (HZSE)
Piliszky András (HZSE)

A csoportokon belül mindenki játszott mindenkivel, és persze a meglepetések sem maradtak el. Az 1. csoportból Tóth Henrik kiemelkedett, de a többiek igazán izgalmas meccseket vívtak egymással. Végül a nap végén nem kis meglepetésre a csoport sorrend a következő lett:

1. Tóth Henrik 5 győzelem
2. Pusztai Balázs 3 győzelem
4. Boros Balázs 2 győzelem
5. Pádár Pál 2 győzelem
6. Gebhard Tamás 1 győzelem

(Az azonos győzelemszámnál az egymás elleni eredmények, majd a nyert és vesztett szettek aránya döntötte el a helyezéseket.)

A 2. csoportban az első nap utáni sorrendben a várakozásnak megfelelően alakult, persze 1-2 meglepetés így is akadt. Sajnos egyik pécsi versenyzőnek sem sikerült túllépni saját árnyékán, hiszen sem az idei év ifi magyar bajnokának, Elek Marcellnek, sem pedig Németh Andrásnak nem sikerült megvernie (bár utóbbinak tényleg kevesen múlott a sikere) a versenyen másodikként kiemelt Krausz Gergelyt. Így az első napi sorrend a 2. csoportban a következők szerint alakult:

1. Krausz Gergely 4 győzelem
2. Németh András 4 győzelem
3. Elek Marcell 3 győzelem
4. Mester József 2 győzelem
5. Szent-Andrássy Márk 1 győzelem
6. Piliszky András 1 győzelem

A csoportok 1-3 helyezettjei a verseny második napján az 1-6.helyezéseket döntötték el, míg a csoportok 4-6 helyezettjei a 7-12 helyek sorsáról döntöttek. Az előző napi eredményekből mindenki csak a vele azonos csoportba jutó eredményeket hozta magával. Az előző napi 5 mérkőzés fáradalmai több játékoson látszódtak, de a második napra is jutott a meglepetésekből bőven.

A felső házban az első hely sorsa csak az utolsó körben dőlt el, ahol az idei felnőtt magyar bajnokság első két helyezettje ezúttal 3 szettet játszott egymással, de az eredmény ugyanaz maradt, azaz Tóth Henrik nyert. A 3-5. helyezettek a verseny végén ugyanannyi győzelemmel álltak köszönhetően annak, hogy Elek Marcell az utolsó körben - érthetetlen módon - feladta meccsét Pusztai Balázs ellen. Végül az egymás elleni szettek aránya Németh Andrásnak kedvezett, mögött 4. helyen nem kis meglepetésre Pusztai Balázs, 5. helyen pedig Boros Balázs végzett. A csoport utolsó helye Elek Marcellnak maradt.

Az alsó házban az előző napi körbeverések miatt mind a 6 versenyző 1 győzelemmel vágott neki az utolsó napnak. A csoportot végül Gebhard Tamás nyerte, őt pedig Pádár Pál követte. Ennek a csoportnak a 3-6 helyének eldöntéséhez igencsak hosszas számolgatásra volt szükség, hiszen mind a 4 versenyző a verseny végén 2 győzelemmel állt. Végül az egymás elleni eredmények Piliszky Andrásnak kedveztek, mögötte pedig Mester József, Szikra Csaba és Szent-Andrássy Márk lett a sorrend.

Végső sorrend:

Képek, pontos eredmények holnap!