Pytel Gergő U 11 fiú  egyes Országos Bajnok

Sárosi Laura U 19 lány egyes Országos Bajnok
Fekete Sára – Szatzker Márton U 19 vegyes páros Országos Bajnok
Fekete Sára – Perényi Krisztina (SISE) U 19 lány páros Országos Bajnok
Szatzker Márton U 19 fiú  egyes 2. hely
Szatzker Márton – Letsch Péter (ALBATOLL) U 19 fiú páros 2. hely
Fekete Sára U 19 lány egyes 3. hely
Zsolt Eszter - Sárosi Laura U 19 lány páros 3. hely
Gradwohl Eszter – Bogdán Nikolett (Danubius KSE) U 19 lány páros 3. hely 

A hétvégén a világszínvonalú  pécsi Multi Alarm SE tollaslabda csarnokában rendezték meg a 11-15 és 19 éven aluli Tollaslabda Országos Bajnokságát.
A házigazdák csapatában többen is esélyesként indultak a versenyen és ehhez méltóan is szerepeltek a pécsi fiatalok.
Budisantoso Daryono indonéz vezető edző és Károlyi Ákos edző több éves munkájának gyümölcse és a Pécsre igazolt valamint a Multi Alarm színeiben nevelkedett fiatalok lelkes munkája és tehetsége érett be az idei évre.
Pytel Gergő kiegyensúlyozott és magabiztos játékkal jutott a legfiatalabbak döntőjébe, ahol mindkét kiváló ellenfelét, Németh Milánt (EZERJÓ SE) és Brachmann Hubát (BODAJKI TSE) látványos labdamenetekkel és szép játékkal múlta felül. Gergő teljesen megérdemelten és esélyeshez méltóan nyerte meg első Magyar Bajnoki címét.
Szenjai Balázsnak ezúttal nem sikerült mérkőzést nyernie, de a későbbi bronzérmes móri Németh Milán ellen 3 szettet játszott, ami biztató teljesítmény a jövőre nézve.
A legfiatalabb lányoknál Papp Tittína képviselte a hazai színeket, de a fiatal pécsi tehetség csak bodajki ellenfelét tudta legyőzni. Két budapesti ellenfele most még erősebbnek bizonyult nem csak Tittínánál, hanem az egész mezőnynél is, de ne felejtsük el, hogy a Multi Alarm SE játékosa még jövőre is ebben a korcsoportban versenyez majd, míg idősebb ellenfelei korosztályt váltanak.
A 15 éves fiúk versenyében a 13 éves Pytel Bencének még nem sikerült mérkőzést nyernie. Hoffmann Donátnak, aki a tavasz elején bokasérülést szenvedett, felépülése ellenére a sorsolás sem kedvezett és a hazai játékosnak a négy közé jutásért a második kiemelt Szécskay Manóval (HZSE) kellett megküzdenie. 3 izgalmas szettben ezúttal a budapesti játékos jutott tovább, aki később a döntőben kapott ki az első kiemelt Dellenbach Rudolftól.
A 15 éves lányoknál 2 fiatal pécsi játékos is most mutatkozott be először az igazolt játékosok versenyén és nagyon bátor és szép játékkal hívták fel magukra a figyelmet.
Gradwohl Eszter könnyedén nyerte a csoportmeccseit és jutott a főtáblára ahol a nyíregyházi második kiemelt Kiss Alexandrának okozott komoly fejtörést lelkes és pontos játékával. A harmadik szettben komoly esély volt a nagy meglepetésre, de végül 3 ponttal a rutinosabb ellenfél jutott a legjobb 4 közé, aki később ezüstérmet szerzett a zagyvarékasi Kispál Klaudia Kata ellen a döntőben.
Papp Violetta is nagyon szépen és jól játszott rutinosabb ellenfelei ellen, de csak szettet sikerült nyernie, mérkőzést egyelőre még nem.
Párosban a két újoncnak még nem sikerült komoly meglepetést okozni, de játékuk és lelkesedésük itt is figyelmet érdemelt.
A 19 évesek mezőnyében több pécsi játékos is éremesélyekkel indult annak ellenére, hogy nem kiemeltként sorsolták őket. Sajnos Németh András bokasérülése még nem jött rendbe, így a legesélyesebb pécsi játékos nem indulhatott a hazai legnagyobb versenyén
Szatzker Márton először Nagy Bencén (Pedagógus Fáklya SE) jutott túl nagy fölénnyel, majd klubtársával Gelencsér Józseffel játszott, ahol a rutinosabb Marci magabiztosan nyert.
Elek Marcell (Pedagógus Fáklya SE) legyőzése már az elődöntőt jelentette a hazai játékosnak, aki fiú és vegyes párosban is éremesélyekkel indult a Bajnokságon.
Az elődöntőben budapesti riválisát Tóth Dánielt (SISE) győzte le két játszmában.
A döntő előtt Marci már túl volt a Páros döntőkön is, ami sok energiát kivehetett belőle, igaz sikerélményben is volt azért része.
Krausz Gergely (EZERJÓ  SE) Marci számára ezen a napon is túl erősnek bizonyult, aki végül megérdemelten nyerte a fiú egyes Bajnoki címet.
Gradwohl Dánielnek is nehéznek bizonyult még ez a verseny, aki az első mérkőzésén a debreceni Vislóczki Györgytől kapott ki két szettben.
A legidősebb fiú párosok küzdelmében a Gelencsér – Gradwohl kettősnek nem sikerült meglepni hajdúszoboszlói ellenfelüket, nem úgy mint az elsőször együtt játszó alkalmi páros Szatzker Márton – Letsch Péter (Albatoll) duónak, akik szinte gond nélkül jutottak be a döntőbe, ahol izgalmas és szoros 2 játszmás mérkőzésen kaptak ki a Tóth Dániel – Megyesi Norbert (SISE) párostól.
Lány párosban 3 kettősben is volt pécsi játékos. A 15 évesként is újonc Gradwohl Eszter a dunaújvárosi Bogdán Nikoletta oldalán indult és egyből meg is nyerték első mérkőzésüket a debreceni Kiss Dóra – Kiss Ramóna ellen 3 nagyon izgalmas és nagyon szoros játszmában, majd az elődöntőben az első kiemelt Ádám Anna – Hajdinák Vanda (DSK) párostól kaptak ki 21/18, 21/18 –ra.
Zsolt Eszter - Sárosi Laura kettős 3 izgalmas szettben jutott túl a Gonda Daniella (DSI) – Farkas Virág (Pedagógus Fáklya SE)  duó ellen.
Ezután sajnos a pécsi páros a szintén pécsi Fekete Sára és budapesti párja Perényi Krisztina ellen lépett pályára, így előre lehetett tudni, hogy a pécsiek közül valaki örülni fog, de ugyanakkor valakinek búcsúznia kell a mérkőzés végén. 3 játszma után Sáráéknak sikerült a továbbjutás. Eszternek és Laurának így bronzéremmel zárult a páros verseny.
A döntő két játszmája is Sárának és Krisztinának sikerült jobban és megérdemelten nyerték a Bajnoki aranyat.
A lány egyesek küzdelmében Sáros Laurától mindenki érmet várt, de bíztunk Fekete Sára sikerében is. Kicsit izgultunk a verseny előtt, mert mind a két lány megfázással, torokfájással bajlódott a verseny előtti héten. Szerencsére rendbejöttek a versenyre és szépen vették az akadályokat az első mérkőzéseken egészen a negyeddöntőkig.
Sárának itt már nehéz dolga volt a hajdúszoboszlói Farkas Virággal, de végül a pécsi játékos rutinosabb játékkal jutott az elődöntőbe, ahol az első kiemelt dánszentmiklósi tehetség, Ádám Anna jelentett komoly akadályt. Végül szoros két szettben Anna jutott a döntőbe, Sára pedig bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket.
Laura valamennyi ellenfelét két játszmában győzte le a döntő előtt. A döntőben egy szettet ugyan elvesztett, de a harmadik szettben megint a pécsi játékos akarata érvényesült és megérdemelten nyerte meg a Bajnokságot.
Vegyes párosban sajnos ismét pécsiek játszottak egymás ellen már az első fordulóban. Zsolt Eszternek és Elek Marcellnek (Pedagógus Fáklya SE) kellett a Fekete Sára –Szatzker Márton címvédő páros ellen játszania, ahol az összeszokott idősebb és rutinosabb páros ment tovább, akik nem találtak ezúttal sem legyőzőre és magabiztosan nyerték ismét a 19 évesek Bajnoki címét. 
Részletes eredmények a www.badminton.hu oldalon találhatók.

Néhány kép

Ha a jobb alsó sarokban látható ablakokra kattintasz, akkor teljes képernyőben jönnek be majd a képek.
(ehhez szükség van egy plugin feltelepítéséhez, amit a böngésző fel is fog ajánlani)

{bonckowall source="2" pkey="album" pvalue="multialarmse" pvalue2="20100403UtanpotlasOB" }{/bonckowall}

Ha nem jelennek meg a képek, akkor katt ide: