Meglepetéseket is tartogatott a csapatbajnoki küzdelem

Pécs 2009. november 21.-e, a pécsi Tollaslabdacsarnok ismét megtelt. A Felnőtt Csapatbajnokság I., II. és III. osztályú csapatai mérték össze tudásukat 9 pályán. A legizgalmasabb mérkőzések az első 3 pályán zajlottak. Voltak, akik nem várt meglepetéseket okoztak a résztvevők számára.

A verseny 11.30-kor kezdetét vette. Az I. osztályban 4 csapat (Multi Alarm SE, Hajdú Gabona DTC, Honvéd Zrínyi, REAC-SISE) játékosai küzdhettek meg egymással. Az első körben a pécsiek a budapesti REAC-SISE csapatával kerültek össze, miközben a szomszédos pályákon aHonvéd Zrínyi 5:4-re legyőzte a debreceni brigádot. A SISE elleni végeredmény 8:1 lett a multisok részére és ezzel mondhatnánk, hogy bemelegítettek a zrínyisek elleni küzdelemre, ami nem kevés meglepetést tartogatott. Az első és egyben legnagyobb bravúr Németh Andrásgyőzelme (21:15, 21:17) a zrínyisek horvát vendégjátékosa, Rihtar Neven ellen. Ezen a győzelmen felbuzdulva megszületett a második nagy siker, ahol Sárosi Laura (21:16, 17:21, 21:17) elsöprő győzelmet aratott a frissen igazolt zrínyis Ádám Krisztinával szemben. Tovább folytatódtak a csaták a női és a férfi párosokkal. Végül kemény összecsapások után ismét a Multi Alarm SE csapata didalmaskodott 6:3-as végeredménnyel. Az utolsó körben a debreceni együttes játékosai következtek, akik a legnagyobb ellenfélnek bizonyultak. A tagok között szerepelt Tóth Henrik, aki Spanyolországból hazatérve erősítette hazai csapatát, ami éppen elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a Csapatbajnokság I. fordulóját. A hazaiak ebben a körben is kitartóan helyt álltak. Ugyan a debreceniek 6:3-ra nyertek, de a mérkőzések több esetben is csak egy-egy ponton múltak. Sajnálatos módon a férfi egyes mérkőzés egy időre megtörte a verseny kimondottan jó hangulatát, mivel a debreceni versenyző folyamatos sportszerűtlen magatartást tanúsított az ellenfelével, a multis Szatzker Mártonnal szemben. Marcit ugyan próbálták bíztatni, de végül a sportszerűnek nem mondható debreceni győzedelmeskedett, aki sokszor lelkes „Na ki a király……?” beszólásokkal próbálta bíztatni magát. Ennek ellenére jó hangulata volt a versenynek. Nem feledkezhetünk meg a lelkes pécsi szurkolótáborról sem, akiknek a bíztatása sokszor hozzájárult a győzelemhez. Tehát a magam és a csapatom nevében is szeretném megköszönni a szurkolást!!! Az eredményeken felbuzdulva a Multi Alarm SE fiataljai teljes erőbedobással készülnek a február 6.-án Debrecenben megrendezésre kerülő visszavágásra. Tehát reszkessetek, mert jövünk és győzünk!!! Elmondhatjuk, hogy a három csapat (Multi Alarm SE, Debrecen, Zrínyi) erőviszonya közel azonos volt, tehát a II. fordulón még bármi megtörténhet.

Voltak még izgalmas mérkőzések a többi osztályban is. A Multi Alarm SE II. osztályú csapata ugyan a BTBK együttesén simán átgázolt, de sajnos a következő körben 4:3-ra elvérzett a dunaújvárosi Danubius SE ellen. Vagyis elmondhatjuk, hogy itt is megrezgett a léc, de februárban ők is visszavághatnak.

Végül a Multi Alarm SE III. osztályú csapatát az egyesület legfiatalabbjai képviselték, akiknek nem egyszer sikerült megszorongatni a nagyobb és tapasztaltabb játékosokat. A Bodajk TSE sajnos kifogott rajtuk, de a MAFC embereit szépen kicselezték.

Gratulálunk a multis csapatoknak és kitartást a felkészülésben, hogy a reváns győzelme megkérdőjelezhetetlen legyen.