Felnőtt első csapatunk Debrecenbe utazott a csapatbajnokság II. fordulójára ahol a csapatok a döntőbe jutásért játszottak.

Az első fordulóban már látszott, hogy nagyon szoros küzdelem várható a címvédő Multi Alarm SE, a Hajdú Gabona DTC és a Honvéd Zrínyi SE között.

A versenyt a hazaiak kissé hűvös csarnokában rendezték meg, ahol az öreg, kopott pályaszőnyegek és hiányos eredményjelző táblák sem tették kényelmessé a versenyzők, edzők és a nézők dolgát.

Fiatal csapatunk az első mérkőzésen a hazai csapattal találkozott, ahol elsőnek

Budisantoso Daryono - Fekete Sára, Varga Ákos - Fórián Csilla vegyes páros, és Németh András - Vladimir Zavada férfi egyes mérkőzésre került sor.

A vegyes párost nagyon fordulatos és izgalmas mérkőzésen 21-17 14-21 17-21 Hajdú Gabona DTC nyerte meg úgy, hogy a 3. szettben már 13-7-re is vezetett a pécsi duó.

A másik pályán ezalatt Andrásé volt a főszerep, ahol bátor és határozott játékkal, kis izgalmakkal a végén, de 2 szettben legyőzte a hazaiak vendégjátékosát 21-15 22-20 –ra.

A női mérkőzéseken kevesebb izgalom történt, mivel Hanny Setiani magabiztosan győzött Gonda Daniella ellen (21-5 21-16) és Sárosi Laura Varga Orsolyát győzte le két szettben úgy, hogy a debreceni játékos sérülten játszotta végig a mérkőzést (21-15 21-7)

Következett két férfi egyes mérkőzés Pádár Pál Boros Balázzsal, Budisantoso Daryono Tóth Henrikkel játszott. Az eredmények is önmagukért beszélnek, hiszen Henrik ellen kevés esélyünk volt, de számunkra nem is ez volt a fontos mérkőzés (11-22 9-21).

A csarnokban szinte mindenki Pali remek játékát csodálhatta, aki hallatlanul nagy elszántsággal és remekül játszott. A döntő játszmában 17 – 20-nál a debreceni játékosnak voltak mérkőzéslabdái, de Pali nem adta fel a mérkőzést és hatalmas küzdelemben, nagy meglepetésre nyerni tudott. (21-17 20-22 24-22) (kár hogy sok pécsi szurkoló ezt nem láthatta!)

Női párosunk Horváth Zsófia - Zsolt Eszter Fórián Csilla - Czifra Zsuzsa kettős ellen lépett pályára és az első szettben bátor és határozott játékkal alaposan megnehezítették rutinos ellenfelük dolgát. Sajnos a második szett nem sikerült ilyen jól, így a mérkőzést a hazaiak párosa nyerte (18-21 5-21)

Férfi párosaink Dubicz Máté - Pádár Pál Vladimir Zavada - Varga Ákos ellen, míg Szatzker Márton - Németh András - Tóth Henrik - Boros Balázs ellen játszottak. Máténak és Palinak nem sikerült a hazaiak párosát megszorítani és két játszmában alul maradtunk. (14-21 11-21) Marci és András egy nagyon jó mérkőzést játszott az esélyesebb debreceni kettős ellen, de végül két szoros szettben ők is elvesztették a mérkőzést. (19-21 17-21)

A mérkőzést 5:4-re Debrecen nyerte

A következő forduló ismét komoly fejtörést okozott az edzőknek, hogy melyik számban ki lépjen pályára a Honvéd Zrínyi SE ellen.

Elsőnek ismét a vegyes páros Budisantoso Daryono - Fekete Sára játszott Richtar Neven - Ádám Krisztina ellen ismét hallatlanul izgalmas mérkőzésen, ahol sajnos ismét a pécsi kettős maradt alul. (15/21 21/11 18/21)

A másik pályán férfi egyesben Dubicz Máté Horváth Kristóffal játszott, ahol Máténak nem sikerült meglepnie tapasztaltabb ellenfelét (14/21 14/21).

Női egyesben Sárosi Laura Szőke Mónikával játszott szintén nagyon izgalmas és szoros mérkőzést, ahol a harmadik szettben csak az utolsó pillanatban billent a mérleg Laura felé, aki remekül küzdött és jól játszott (21/19 11/21 21/18) (Ezt a meccset is jó lett volna sok pécsi néző előtt játszani)

Férfi egyesben Németh Andrásnak nagyon nehéz dolga volt a végig nagyon erősen és pontosan támadó Richtar Neven ellen, akit ezúttal nem sikerült megállítani (7/21 9/21)

Pádár Pál Sinka András ellen ismét nagyon jól kezdett az első szettben, de a második és a harmadik játszma már nem sikerült ilyen jól. (21/19 12/21 12/21)

Női egyesben Hanny Setianinak Nebehaj Karolával kellett játszania, de ez a mérkőzés tartott talán a legrövidebb ideig a nap folyamán. (21/2 21/5)

Párosban Budisantoso Daryono - Németh András Óvári Kerti Gábor - Szikra Csaba kettős ellen három szettben, de magabiztosan nyert. (21/18 23/25 21/13)

Dubicz Máté - Szatzker Márton Horváth Kristóf - Sinka Andrással játszott szorosabb mérkőzést, de játszmát sajnos nem sikerült nyerniük. (17/21 16/21)

Fekete Sára - Hanny Setiani Ádám Krisztina - Keszthelyi Melinda ellen játszott szoros mérkőzést, amit elvesztettünk, de a továbbjutást ez már nem befolyásolta. (21/16 12/21 18/21)

A mérkőzést 6:3-ra Honvéd Zrínyi SE nyerte.

Következett az utolsó forduló a REAC-SISE csapata ellen.

A játékosok fáradtan és kissé szomorúan álltak fel az utolsó fordulóra kezet fogni az ellenfelekkel, mert tudták hogy ez a mérkőzés már „csak” a bronzéremért folyik. Ennek ellenére mindenki megtett mindent azért, hogy esélyesebb Multi Alarm SE győzzön.

Megyesi János - Németh András 22/24 21/13 19/21

Pusztai Balázs - Dubicz Máté 21/18 17/21 21/12

Tóth Dániel - Szatzker Márton 21/18 21/17

Perényi Krisztina - Fekete Sára 16/21 10/21

Deák Nóra - Sárosi Laura 6/21 11/21

Révész Gergely - Megyesi Norbert - Szatzker Márton - Németh András 17/21 10/21

Pusztai Balázs - Tóth Dániel - Károlyi Ákos - Pádár Pál 21/13 21/15

Kedves Ida - Deák Nóra - Zsolt Eszter - Hanny Setiani 17/21 19/21

Megyesi János - Perényi Krisztina - Budisantoso Daryono - Horváth Zsófia 8/21 13/21

A mérkőzést 6:3-ra Multi Alarm SE nyerte és ezzel harmadik helyen végzett a bajnokságban.

A csapat valamennyi tagja a verseny végén csalódott és szomorú volt, hogy nem jutottunk be a döntőbe. Komoly aggodalomra és szégyenkezésre azonban nincs okunk, hiszen egy fiatal csapat minden tagja lelkesen harcolt a győzelemért, két nagyon megerősített, rutinos csapattal szemben. Voltak nagyon szép győzelmeink és fájdalmas vereségeink. Ez a teljesítmény most erre volt elég, de jövőre lehet szépíteni. Az biztos, hogy a felnőtt első osztályú csapatbajnokság sokkal színvonalasabb lett és ennek egyik meghatározó csapata lett a Multi Alarm SE.

A jövőben megérdemelne sportágunk hazánkban is egy új bajnoki rendszert, ahol a játékosok és a nézők, szurkolók is élvezhetnék a mérkőzéseket.

A kétszer egynapos bajnokság maratoni hosszúságú versenyeket eredményez, ami nem vonzza a nézőket és a játékosok fejlődését, egészségét sem szolgálja.

Jó lenne Magyarországon is az osztrák bajnokság mintájára rendezni a mérkőzéseket oda- visszavágó rendszerben 1-1 csapattal. Ez négy csapat esetén minden csapatnak 3 hazai és 3 idegenbeli mérkőzést jelentene az alapszakaszban. A nézőknek és játékosoknak is jobb, ha egy forduló 2-3 óra alatt lezajlik. Egy hétvégén lehet szombaton és vasárnap is 1-1 fordulót rendezni.

Szinte biztos, hogy a hétvégi eredmények is másképp alakulhattak volna, ha a három mérkőzést nem egy napon kell lejátszaniuk a csapatoknak, játékosoknak.

Hamarosan következnek az egyéni Országos Bajnokságok. Hajrá Pécs!

Néhány kép (hamarosan lesz több)