Pécs, 2010. április 24.-25. Tollaslabda Csarnok

Az elmúlt hétvégén lezajlott a versenyszezon legfontosabb megmérettetése a Felnőtt Országos Bajnokság. Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal jelentek meg a versenyzők, mivel idén már bárki nevezhetett a bajnokságra. A versenyzőknek lehetőségük volt kipihenni magukat, mivel a verseny szombaton 11 órakor kezdődött el a kvalifikációs meccsekkel. A szokásostól eltérően a megnyitóra nem a verseny kezdetén, hanem a főtáblás meccsek előtt 14 órakor került sor. A két napos küzdelmet Dr. Horváth Zsolt, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke nyitotta meg. Mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy Zsoltot alig három hónapja választották meg a szövetség elnökeként, de már számos előrelépéssel megpróbálkozott a tollaslabda sportág népszerűsítése érdekében. Rendkívüli lelkesedésével elérte, hogy a pécsi Tollaslabda Gála és a Felnőtt Országos Bajnokság bekerüljön a SPORT1 tv adó közvetítési listájában. A későbbiekben jelezni fogjuk, hogy pontosan mikor fogják leadni a közvetítést és arra szeretnénk megkérni mindenkit, hogy kísérje figyelemmel a műsort, mert nagyon fontos hogy minél többen nézzék meg, mivel még meg kell dönteni más sportközvetítés nézettségi számát. Ha sikerül megdönteni azt a számot, akkor lesz lehetőség arra, hogy az elkövetkezendő időszakban is közvetíteni fognak tollaslabdát. Akkor rá is térnék az eredményekre.

A Multi Alarm SE. játékosai a páros versenyszámokban mutatkoztak a legjobbaknak, mivel mind a három bronzérmet párosban szereztük meg. Női párosban Fekete Sára-Horváth Zsófia és Zsolt Eszter-Kovács Dóra kettős is a főtábláról indult, de sajnos a négy közé jutásért egymás ellen kellett megküzdeniük és végül a Fekete-Horváth duó győzedelmeskedett, akik tehát az egyik bronzérmet zsebelhették be. Férfi párosban Károlyi Ákos Pádár Pállal az oldalán a négy közé verekedte magát és egy bronzéremmel gyarapította a pécsi csapat éremtáblázatát. Végül a harmadik bronzérem a Fekete Sára-Szatzker Márton vegyes párosunk nyakába került. Egyéni játékosaink nem tudtak érmet szerezni, de ők is szépen helytálltak, mivel Fekete Sára, Kovács Dóra, Dubicz Máté és Pádár Pál is a négy közé jutásért vesztette el a meccsét. Mondhatnánk, hogy mindegyik mérkőzés hajszálon múlt.

Gratulálunk a Multi Alarm SE. játékosainak, és további sok sikert kívánunk a jövő hét végén ismét Pécsen megrendezendő Tizek Bajnokságon!